Hlavní obsah

Ostrava zlomila prokletí brněnského stadiónu

čfoPrávo

Fotbalisté Baníku dokázali po téměř sedmnácti letech porazit Zbrojovku na jejím hřišti. V moravské bitvě týmů, které se na podzim netradičně pohybovaly na konci tabulky Gambrinus ligy, rozhodli o výhře dvěma góly ve druhém poločase.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Příchod trenéra Karola Marka fotbalistům Baníku pomohl.

Článek

„O tom, jak hrozně dlouho se už Baníku nepovedlo v Brně zvítězit, jsme samozřejmě dobře věděli. Zároveň jsme si ale říkali, že tak dlouhá série už musí jednou skončit. Povedlo se,“ usmíval se po utkání ostravský záložník Martin Lukeš. „Už v první půli jsme byli o něco lepší, ale po pauze jsme Zbrojovku jasně přehráli. Podzim určitě nebudeme hodnotit dobře, avšak toto vítězství na závěr je pro nás velkým povzbuzením,“ liboval si.

Sestava 17. kola podle Sport.cz
Sňozík (Bohemians 1905) - Gebre Selassie (Liberec), Nikl (Bohemians 1905), Lukáš (Bohemians 1905) - Mendy (Mladá Boleslav), Bosančič (Liberec), Opiela (Mladá Boleslav), Kovařík (Jablonec) - Hubník (Olomouc), Kweuke (Sparta), Zeher (Ostrava).

Baníku evidentně prospěl příchod trenéra Karola Marka, pod jehož vedením dokázalo mužstvo vytěžit ze dvou venkovních zápasů čtyři body a vyšvihlo se na desáté místo. „Umožní nám to pracovat přes zimu v klidu. V Brně jsme byli rychlejší a agresivnější, výborné individuální výkony podali Zeher se Šenkeříkem,“ tvrdil.

Mnohem ponurejší nálada zavládla v domácí kabině. Brňané po šesté domácí porážce v sezóně už mají jistotu, že přezimují na sestupové příčce. „Máme za sebou hrůzostrašný podzim, avšak stále není nic ztraceno. Liga je nesmírně vyrovnaná, pořád věřím v záchranu. Nechápu ovšem, jak jsme mohli proti Baníku tak neskutečně prospat úvod druhé půle,“ přemítal nad dalším nezdarem posmutnělý kapitán Zbrojovky Jan Trousil.

„Baník nás porazil zaslouženě,“ přiznal i kouč Brna Karel Večeřa. „Ocitli jsme se v těžké a složité situaci, ale musíme věřit, že se z ní na jaře dostaneme. Čekají nás teď v zimní přestávce tři měsíce tvrdé práce,“ měl jasno.

Reklama

Související témata: