Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka vynechají v zimní přípravě Tipsport ligu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Bez zápasů Tipsport ligy mají naplánovanou zimní přípravu fotbalisté Slovácka, kteří po skončení podzimní části první ligy budou ještě do 16. prosince střídavě trénovat a rehabilitovat. Hlavní herní část přípravy směřuje trenér Miroslav Soukup na přelomu ledna a února do turecké Antalye.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky proti Spartě. Ilustrační foto.

Článek

Kondici budou fotbalisté po podzimu devátého celku ligové tabulky nabírat začátkem ledna v horském prostředí, kde by měly přijít ke slovu i běžky. Zápasový program vedení klubu ještě upřesňuje.

"Rozhodli jsme se jít v zimní přípravě vzhledem k dlouhé přestávce jinou cestou," vysvětlil kouč vynechání Tipsport ligy, v které Slovácko v předcházejících ročnících pravidelně startovalo. "Chceme přípravu ladit tak, jak vyhovuje nám. Tipsport liga začíná už brzy v lednu, kdy se ještě chceme věnovat místo zápasů jiným činnostem. Kvalitu soupeřů v přípravných zápasech i hrací plochy si budeme vybírat sami," dodal Soukup.

Po skončení ligové soutěže podstoupili v tomto týdnu fotbalisté Slovácka zdravotní testy v Praze a následně je čeká ještě testování v domácích podmínkách. Příští týden bude zaměřen na rehabilitační program. Část týmu bude dojíždět do nedalekých Luhačovic a zbytek bude využívat regenerační zařízení na stadionu.

Od 6. prosince čekají hráče dva čtyřdenní tréninkové bloky, v nichž vedle fotbalu bude na programu ve dvou denních fázích například i hokej a florbal. Od 16. prosince začne hráčům dovolená, k prvnímu tréninku se Slovácko sejde 3. ledna.

První lednový týden bude Slovácko ladit formu v Uherském Hradišti. Hlavní část fyzické kondice je zaměřena na Novoměstsko.

Reklama

Související témata: