Hlavní obsah

Z oblak jsme spadli na zem a chceme do pohárů, říká kapitán Jablonce Pavlík

Josef PešoutSport.cz

I když to tak v průběhu uplynulých měsíců nevypadalo, skončila podzimní sezóna pro fotbalisty Jablonce úspěšně. Přezimují na čtvrtém místě prvoligové tabulky s minimálním odstupem za třetí Olomoucí, navíc v roli favorita postoupili do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. „Z oblak jsme se vrátili na zem. Mužstvo má svou kvalitu, kterou chceme potvrdit i na jaře a dostat se znovu do pohárů,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz. kapitán severočeského týmu Petr Pavlík.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jablonecký Petr Pavlík se raduje z branky

Článek

Čemu přičítáte slabší první polovinu podzimu?

Zpočátku sezóny jsme se pod dojmem loňského druhého místa v tabulce asi vznášeli v oblacích a mysleli si, že to půjde samo. A v létě nás vyškolil i kyperský Apoel Nikósie v předkole Evropské ligy. Nejen z hlediska bojovnosti, ale i po fotbalové stránce. Chvilku nám trvalo, než jsme se z této lekce dostali. V lize jsme si jednu dobu připsali dokonce tři porážky za sebou, což nebylo vůbec příjemné.

Věřili jste v následné zlepšení?

Určitě. Uvědomovali jsme si, že v Jablonci je kvalitní mužstvo a záleží jen na nás, kdy začneme vyhrávat. Nakonec jsme se vrátili k solidnímu fotbalu v našem podání z loňské sezóny.

Kdy nastal zlom?

Asi v domácím zápase s Ústím, kdy jsme prostě museli zabrat. Zvládli jsme to, co nás správně nastartovalo. Neskutečně se začalo střelecky dařit Tomáši Pekhartovi, který nám výrazně pomohl svými góly. Dal jich jedenáct v lize a hlavně ve druhé půlce podzimu byl pro soupeře neudržitelný. Navíc se mu dařilo i v domácím poháru a reprezentační „jedenadvacítce.“

Jaké to je mít v mužstvu takového střelce?

Obrovská výhoda. Tomáš Pekhart někdy ani v šancích nebyl a přesto vstřelil gól. Drželo se ho i štěstí, protože mu to tam neuvěřitelně padalo. Jen ať mu to střílí i na jaře a maká dál pro tým.

Jaký post vám více vyhovuje - defenzivní záložník nebo stoper?

Já už jsem víceméně stoperem, protože Luboš Loučka hraje ve středu pole fantasticky. A rozumí si i s ostatními spoluhráči. Takže se do zálohy už tlačit nebudu a odvedu si svůj výkon vzadu.

Cíle pro jaro?

Přezimujeme čtvrtí a to je motivace, abychom se zkusili dostat ještě výš. Chceme znovu bojovat o evropské poháry.

Reklama

Související témata: