Hlavní obsah

Fotbalisté Brna už nepočítají s Lejsalem ani Dvorníkem

BRNO

Kádr fotbalistů prvoligové Zbrojovky Brno opouští brankář Martin Lejsal a stoper Josef Dvorník, kterým vypršela smlouva. O Dvorníka už klub neměl zájem a Lejsal nabízený kontrakt odmítl, uvádí klubové stránky brněnského týmu.

Článek

Dvaatřicetiletý Josef Dvorník odehrál v brněnském dresu celkem 58 ligových utkání, v nichž vstřelil jeden gól. V letošní sezóně stihl pouze dva zápasy. Jeho další kariéru zabrzdily přetržené vazy v koleni.

"Už na konci loňské sezóny jsem Dvorníkovi řekl, že nebudeme mít zájem o prodloužení smlouvy. Je sice poctivý hráč, ale chceme kádr omladit," poznamenal sportovní ředitel a trenér předposledního týmu prvoligové tabulky Karel Večeřa.

Osmadvacetiletý Martin Lejsal odchytal v Brně 84 prvoligových zápasů, během podzimu nastoupil jedenáctkrát. "Lejsal dostal konkrétní nabídku, kterou nepřijal. Proto s ním nepočítáme," vysvětlil Večeřa. Brno se proto musí ohlédnout po druhém brankáři. Jednou možností je příchod nového gólmana, druhou stažení Doležala z druholigového Sezimova Ústí, kde na podzim podával velice dobré výkony.

Čistka bude pokračovat

Odchodem dvou hráčů s končící smlouvou změny v brněnském nekončí. Představenstvo klubu ve středu večer jednalo i o uvolnění dalších hráčů, s jejichž výkonností nepanuje spokojenost. Pěti hráčům prvoligového kádru a dalším šesti z juniorky bude umožněno, aby si hledali nové angažmá.

"Nechci být ještě konkrétní, neboť chci, aby se to hráči dozvěděli nejdříve ode mne," vysvětlil Večeřa, jenž plánuje nepříjemnou skutečnost oznámit dotyčným fotbalistům v pátek po obědě.

Reklama

Související témata: