Hlavní obsah

Slavia dostala od fotbalové disciplinární komise pokutu 30.000 Kč

PRAHA

Slavia Praha dostala od disciplinární komise fotbalového svazu pokutu 30.000 korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v ligových utkáních s Jabloncem a Ostravou. Nižší pokuty dnes komise udělila také Olomouci, Spartě, Slovácku a zahájila disciplinární řízení s Mladou Boleslaví.

Foto: hc-slavia.cz/Martin Prokop

Slavia dostala pokutu za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Článek

V utkání Slavie s Jabloncem trefil asistenta rozhodčího kelímek hozený z hlediště. "Slavia byla zároveň předvolána i kvůli porušení pořadatelské služby v utkání s Baníkem, kde došlo k použití pyrotechniky," uvedl na svazovém webu mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Olomoucká Sigma musí zaplatit 20.000 korun za nevhodné projevy členů realizačního týmu vůči rozhodčím po utkání v Jablonci. "Rozhodčí popsali v zápise, že po utkání při odchodu do šaten na ně pokřikoval vedoucí týmu hostů Adam Košař. Ten popřel, že by byl autorem pokřiku, ale přiznal, že z olomouckých řad zazněl," řekl Kolář.

Sparta zaplatí 15 tisíc a Slovácko 10.000 korun za výtržnosti při vzájemném duelu v Uherském Hradišti. "Domácí trest je za použití pyrotechniky a kvůli přerušení utkání. Sparta je potrestána za masivní výtržnosti fanoušků v sektoru hostů," poznamenal Kolář. Sparta zároveň musí uhradit škodu na zařízení stadionu.

Pět fotbalistů vynechá první jarní kolo nejvyšší soutěže kvůli čtvrté žluté kartě. Nezahrají si František Rajtoral z Plzně, Kamil Vacek ze Sparty, David Hubáček ze Slavie, Jan Trousil z Brna a Ján Greguš z Ostravy.

Reklama

Související témata: