Hlavní obsah

Tradiční příprava fotbalistů Liberce: výjezd na hory a Kypr

LIBEREC

Podobný scénář jako v minulých letech má zimní příprava libereckých fotbalistů, která se i pod novým trenérem Petrem Radou znovu opírá o tradiční kondiční soustředění v Bedřichově v Jizerských horách a únorový tréninkový herní kemp v kyperském středisku Ayia Napa.

Článek

Liberečtí si proti minulé sezóně v lednu opět zahrají Tipsport ligu, v níž se v děčínské základní skupině utkají s Ústím nad Labem, Kladnem, Teplicemi a Varnsdorfem.

Budou běhat hlavně "po svých"

Určitou změnu hráči pocítí i na kondičním soustředění. Zatímco v minulých letech Severočeši nabírali síly na jarní část ligy především při lyžařských túrách na běžkách, letos má trenér Petr Rada jiné plány a jeho svěřenci budou běhat hlavně "po svých".

"Nejsem velkým zastáncem běžek v přípravě, přece jen jsou hráči fotbalisté a ne lyžaři. Postavíme tréninky trochu jinak. Ale když bude v týmu někdo, kdo o běžky na soustředění vyloženě bude stát, tak se na ně ve volnu dostat může," řekl Rada.

Fotbalisté Slovanu, kteří se díky zlepšení v závěru podzimu dostali na sedmé místo v lize, se 8. ledna představí na halovém turnaji v pražské O2 Areně, lednový program jim zpestří i tři krátká soustředění v nymburském sportovním centru. Od 8. do 17. února budou na Kypru, jména soupeřů zatím nejsou známá.

Reklama

Související témata: