Hlavní obsah

Brankář Bohemians Sňozík je po operaci kolena, ale o zbytek sezóny nepřijde

Brankář a kapitán fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozík je po operaci kolena. Nepřijde však o zbytek sezóny, jak se obával. Při čtvrtečním artroskopickém zákroku se totiž nepotvrdilo úplné přetržení zadního zkříženého vazu, což by znamenalo až půlroční nucenou pauzu a možná i ohrožení další kariéry pětatřicetiletého gólmana.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Článek

Sňozík bude koleno léčit konzervativně a do plné přípravy s osmým týmem ligy má naskočit asi za dva měsíce. Mohl by tak stihnout jarní část nejvyšší soutěže, která začne na konci února.

"Dopadlo to nejlépe, jak mohlo. Při operaci se nepotvrdily ty děsivé zprávy z magnetické rezonance, které ukazovaly na celý utržený vaz, což by bylo v pytli. Takhle bych ale mohl být zpátky relativně brzy," řekl v pátek Sňozík.

Koleno si pochroumal minulý pátek při ligové výhře Bohemians 1905 nad vedoucí Plzní po střetu s hostujícím útočníkem Markem Bakošem. Ošetřující lékaři podle klinických vyšetření Sňozíka upozornili na to, že vaz je zřejmě úplně přetržený, ale čtvrteční operace původní prognózy vyvrátila.

Vaz má jen natržený

Sňozík má zadní zkřížený vaz jen natržený, což nevyžadovalo větší zákrok. "Nemuselo dojít na plastiku nebo šití vazu. Doktoři mi jen vyčistili meniskus, se kterým jsem měl také problémy, a dál to budu léčit konzervativně," uvedl Sňozík.

I tak se v dalších dnech může pohybovat jen s pomocí berlí, se spoluhráči už neabsolvuje poslední tréninky v letošním roce. "Několik dní musím mít úplný klid, pak začnu s fyzioterapeutem lehce cvičit. Od ledna začne těžší rehabilitace s velkým posilováním, jízdou na rotopedu a podobně," nastínil Sňozík, co jej čeká v nejbližších týdnech.

Reklama