Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka budou ladit formu na běžkách na Vysočině

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Bez zápasů Tipsport ligy podstoupí zimní přípravu fotbalisté Slovácka, kteří mají na programu v první polovině ledna kondiční soustředění na běžkách v Novém Městě na Moravě. Hlavní herní část přípravy směřuje trenér Miroslav Soukup začátkem února do turecké Antalye, kde chce odehrát tři zápasy. Soupeři jsou teprve v jednání.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Slovácka vyrazí na běžky.

Článek

"Rozhodli jsme se jít v zimní přípravě vzhledem k dlouhé přestávce jinou cestou," vysvětlil kouč vynechání Tipsport ligy, v které Slovácko v předcházejících ročnících pravidelně startovalo. "Chceme přípravu ladit tak, jak vyhovuje nám. Tipsport liga začíná už brzy v lednu, kdy se ještě chceme věnovat místo zápasů jiným činnostem. Kvalitu soupeřů v přípravných zápasech i hrací plochy si budeme vybírat sami," dodal Soukup. První přípravné utkání sehraje Slovácko až 19. ledna v Hlučíně proti HFK Olomouc.

Tento týden mají fotbalisté Slovácka zaměřený na rehabilitační program. Část týmu dojíždí do lázní v Luhačovicích a zbytek využívá regenerační zařízení na stadiónu.

Od 6. prosince čekají hráče ještě dva čtyřdenní tréninkové bloky, v nichž vedle fotbalu bude na programu ve dvou denních fázích například i hokej a florbal. Od 16. prosince začne hráčům dovolená, k prvnímu tréninku se Slovácko sejde 3. ledna v Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata: