Hlavní obsah

Ostravský fanoušek zaplatí klubu pokutu 60 tisíc za vběhnutí na hřiště

OSTRAVA

Divák, jenž vběhl na hřiště v závěru utkání 13. kola fotbalové ligy mezi Ostravou a Jabloncem, zaplatí pokutu 60 tisíc korun, kterou Baníku udělila za nezvládnutí pořadatelské služby disciplinární komise ČMFS. Ostravský klub o tom informoval na svých oficiálních webových stránkách.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletý fanoušek Baníku se vedení klubu za svůj výstřelek omluvil. Přiznal se, že k přeskočení plotu osm minut před koncem zápasu ho motivovala sázka s kamarády.

"Původně se vsázel o vyšplhání na sloup osvětlení, ale když zjistil, že to není možné, navrhl rozjařeným společníkům alternativu v podobě vniknutí na hřiště. Při prvním pokusu přelézt plot ho kamarádi ještě zadrželi, ale to už ho začali hecovat fanoušci v dalších sektorech, a bylo to," uvedl provozní manažer klubu Petr Konderla.

Fanouška, který si to namířil rovnou na hřiště, museli zpacifikovat pořadatelé. Klub mu dá k proplacení fakturu na 50 tisíc korun, o zbylou částku byla snížena platba bezpečnostní agentuře, která incidentu včas nezabránila.

Stejně dopadl i jiný případ 13. kola, kdy fanoušek vnikl na hrací plochu. Pokutu 50 tisíc korun za nezvládnutí pořadatelské služby zaplatil za Liberec příznivec Sparty, který vběhl na trávník stadiónu U Nisy.

Reklama

Související témata: