Hlavní obsah

Fotbalová Slavia získala dovolání. Dluh může splatit později

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha získala v případu svého dluhu vůči britské společnosti ENIC dovolání k vyšší anglické soudní instanci. Na splacení více než stomilionového závazku tak bude mít delší časové období, což by mohlo přispět k ekonomické stabilizaci klubu.

Článek

"Povedlo se nám dovolání k Nejvyššímu soudu ještě před vyřčením rozsudku druhoinstančního soudu. Fakticky jsme tak získali čas do 4. listopadu příštího roku a můžeme si řešit své vlastní problémy," řekl na dnešním setkání s fanoušky v Edenu generální ředitel pražského klubu Miroslav Platil.

Oddálení splacení dluhu o další rok může Slavii při současných ekonomických problémech výrazně pomoci. Pražané totiž získali více času na sehnání potřebných prostředků na úhradu závazku a budou moci zahrnout případné zisky z prodeje hráčů v nadcházejícím zimním a také letním přestupovém období.

Slavia svému bývalému vlastníkovi firmě ENIC dluží podle Platila 3,6 milionu liber, což je přibližně 107 milionů korun. Společnost je chce splatit hned, ale pražský klub na to nemá finanční prostředky.

Reklama

Související témata: