Hlavní obsah

Tipsport liga přišla o Plzeň, nabízí však obhájce z Ligy mistrů

Pavel DosadilSport.cz

Znovu v duchu česko-slovenských soubojů proběhne od 8. do 30. ledna 14. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy. Vítězství z minulého ročníku obhajuje Žilina, vedoucí tým slovenské soutěže a účastník letošní Ligy mistrů, do níž se Hapalův tým probojoval na úkor Sparty. Naopak lídr české ligy Plzeň ve výčtu startujících chybí, nedošlo ani k návratu Slavie.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Žiliny se radují z gólu vstřeleného do sítě Olomouce ve finále Tipsport ligy 2010.

Článek

Přesně měsíc poté, co se středečním duelem se Spartakem Moskva rozloučí s Ligou mistrů, začnou fotbalisté Žiliny svoji cestu za obhajobou triumfu v zimní Tipsport lize, do níž zasáhne 23 českých a slovenských klubů.

„Trenér Hapal si modelu zimní přípravy na umělé trávě považuje, a tak se Žilina znovu přihlásila mezi prvními. Patří k těm slovenským klubům, které již delší dobu volají po konfrontaci s českým fotbalem. A jak všichni víme, dokázala vyřadit i Spartu,“ říká ředitel turnaje Petr Pálka.

Hrát se bude v pěti hostitelských městech. K Praze, Děčínu, Brnu a Žilině přibyla i Myjava, kde mají první vyhřívaný umělý trávník na území bývalé společné federace. Trochu překvapivě tentokrát nezasáhne do bojů Plzeň, ačkoliv generální sponzor zimní ligy je zároveň druhým největším sponzorem Viktorie...

Veronika z Tipsport Teamu se může těšit na zimní porci zápasů...foto: CO

„Asi bychom dosáhli svého, ale nemá cenu někoho nutit. Plzeň vede českou ligu, takže tam fotbal asi nedělají špatně. Její rozhodnutí respektujeme a vlastně je dobře, že sportovní zájmy nadřadilo vedení klubu nad obchodní. Zvolilo zkrátka jinou formu přípravy,“ vysvětluje Luboš Ježek, ředitel pro vnější vztahy Tipsportu.

V Praze v Edenu, ale bez Slavie

Pražská skupina a závěrečné zápasy o umístění sice proběhnou v areálu Slavie v Edenu, sešívaní, kteří zatím jako jediní v historii dokázali turnaj vyhrát dvakrát, však budou již druhým rokem chybět.

„O Slavii máme nadále zájem, ale letos nám ani neodpověděla. Oslovili jsme tedy jejího nového trenéra Michala Petrouše a nabízeli mu poslední zbylé místo. Sdělil nám, že vedení klubu mu start na našem turnaji neschválilo,“ líčí ředitel Pálka.

Pro nejlepší týmy jsou vypsány finanční prémie. „Vítěz získá 300 000, poražený finalista 150 000, třetí tým 100 000 a čtvrtý 50 000 korun,“ avizuje Jiří Valín, ředitel sportovně-technické komise.

Účastníci Tipsport ligy 2011
Skupina A (Praha): Příbram, Jablonec, Žižkov, Bohemians 1905, Č. Budějovice
Skupina B (Děčín): Teplice, Varnsdorf, Liberec, Ústí n. L., Kladno
Skupina C (Brno): Olomouc, Brno, Dubnica, Znojmo, Jihlava
Skupina D (Myjava): Zlín, Trnava, Zlaté Moravce, Myjava
Skupina E (Žilina): Žilina, Trenčín, Třinec, Lipt. Mikuláš

Reklama

Související témata: