Hlavní obsah

Pilný se dočkal v Liberci ligového návratu

Josef Pešout, Právo

Úspěšný prvoligový návrat prožil liberecký obránce Bohuslav Pilný při zápase s Českými Budějovicemi (2:1). Do nejvyšší soutěže naskočil znovu po půl roce a dres Slovanu oblékl dokonce po jedenáctiměsíční odmlce.

Článek

"Před utkáním s Jihočechy jsem měl trochu nepříjemné pocity. Ligovému tempu jsem poněkud odvykl a zmocnily se mě obavy a nervozita, jestli to vůbec zvládnu a jak mě přijmou diváci. Se svým výkonem úplně spokojený nejsem, ale výsledkově to naštěstí dobře dopadlo," líčil 31letý bek, který v předešlých sezónách patřil k pilířům defenzívy severočeského mužstva.

Naposledy ale za Liberec nastoupil loni v listopadu na půdě Panathinaikosu Atény v Poháru UEFA. Jarní sezónu strávil při hostování v Hradci Králové. Jaké to pro něj bylo období?

"Bez úspěchu, moc spokojenosti jsem si neužil. O sestupu týmu z první ligy se rozhodlo již tři kola před koncem. Trenér Kalvoda mě pak už nepostavil, protože jsem nebyl pro Hradec perspektivní. Zůstat jsem tam stejně nechtěl a raději jsem zvolil návrat do Liberce, kde mi v létě současně skončila smlouva. A jelikož nepřišla žádná nová nabídka, začal jsem trénovat alespoň s libereckým béčkem," připomněl Pilný svoje nedávné peripetie.

Bez zápisného

A jak se ocitl znovu v kádru prvoligového celku? "Zavolal si mě trenér Csaplár a nabídl mi podmínky, za jakých bych se mohl zařadit do prvoligového mužstva. Neměl jsem příliš na vybranou a den před zápasem s Jihočechy jsem podepsal novou roční profesionální smlouvu," prozradil ostřílený obránce.

Jaké ho po obnovené premiéře v barvách libereckého áčka čeká zápisné? "Asi žádné. Kluci po mně peníze nejspíš chtít nebudou, když jsem byl poslední čtyři měsíce bez kontraktu a hrál jsem za béčko třetí ligu zadarmo," usmál se Pilný.

S vážnou tváří ale vzápětí dodal: "První liga je ve srovnání s ČFL o něčem jiném. Sám cítím, že na sobě potřebuji zase zapracovat a dostat se do pravidelného zápasového rytmu. Chci mužstvu pomoci, jak jen to půjde. Doufám, že v závěru podzimu alespoň částečně smažeme bodové manko z minulých utkání a posuneme se v tabulce o nějaký stupínek výš. Lákají nás znovu pozice, které zaručují účast v evropských pohárech."

Reklama

Související témata: