Hlavní obsah

Na turnaji v O2 Areně se poprvé uskuteční derby pražských "S"

PRAHA

Pátý ročník halového fotbalového turnaje Fortuna Víkend šampiónů v pražské O2 Areně poprvé v historii nabídne i prestižní derby mezi Spartou a Slavií. Souboj velkých rivalů má být největším tahákem podniku, který se uskuteční 8. ledna.

Článek

"Přemýšleli jsme, čím pátý ročník oživíme a derby 'S' by mohlo být tou nejlepší pozvánkou, když se tady Sparta a Slavia ještě nikdy nepotkaly," řekl ve čtvrtek ředitel turnaje Zdeněk Lang. Konkurentem Sparty a Slavie ve tříčlenné skupině B bude Liberec, druhou trojici tvoří Bohemians 1905, Žilina a Slovan Bratislava.

Turnaj, který se opět bude hrát na umělém povrchu se čtyřmi hráči v poli a brankářem, může přinést vedle derby i další pikantní souboje. Po skončení základních skupin se mohou potkat třeba Slavia se Slovanem, který vede bývalý dlouholetý kouč červenobílých Karel Jarolím. Spartu zase může vyzvat Žilina, s níž Letenští v srpnu vypadli v boji o Ligu mistrů.

Slovan loni turnaj vyhrál jako první mimopražský celek, když ve finále zdolal právě Slavii. Třetí místo bude obhajovat Žilina vedená českým koučem Pavlem Hapalem.

Vítěz získá půl miliónu

V základních skupinách se hraje systémem každý s každým, vítězové pak narazí "křížem" na druhé týmy z druhé skupiny, týmy na posledních třetích místech se utkají v konečném souboji o páté místo. Turnajový šampión získá prémii půl miliónu korun, poražený finalista si přijde na polovinu. Třetí tým inkasuje 150 .000, čtvrtý 100.000 a celky na pátém místě po 50.000.

Pořadatelé věří v atraktivní podívanou a účast znovu nejméně deseti tisíc diváků jako při předloňské rekordní návštěvě. Mrzí je jen to, že do Prahy znovu nepřilákali některý z bundesligových týmů. "To je náš dávný sen, ale protože německá liga začíná jen týden po našem turnaji, je to asi nereálná věc," uvedl Lang.

Počet šesti týmů je podle něj optimální. Organizátoři zvažovali, že pozvou i ligového lídra z Plzně, ale nakonec z toho sešlo. "Když jsme letošní turnaj začínali dělat, upřímně jsem nevěřil, že Plzeň bude tak vysoko. Teď by to bylo určitě o něčem jiném, ale šest míst už bylo dopředu obsazených. I tak se bude na co dívat," řekl Lang. Vstupenky se začnou prodávat na webu www.sazkaticket.cz v pátek, stojí buď 190 nebo 290 korun na celodenní program. Pokud se vyprodá první patro haly, otevře si i horní partie arény. Vstupenky sem budou stát 150 korun.

Reklama

Související témata: