Hlavní obsah

Tepličtí se moc zlobili na sudího

Čestmír Folk, Právo

Nevybíravými a těžko publikovatelnými výrazy častovali tepličtí fotbalisté při odchodu ze hřiště hlavního sudího Radka Matějka. Gól, který v pondělním ligovém utkání v Brně inkasovali v poslední minutě řádné hrací doby, jim pořádně hnul žlučí.

Článek

Důvodem jejich zloby byl hlavně střet teplického útočníka Rezka s brněnským obráncem Kotůlkem zhruba čtvrt hodiny před koncem střetnutí. "Asi šlo o neúmyslný zákrok, ale faul to rozhodně byl. Měli jsme kopat penaltu," dušoval se Jan Rezek. "Sudí mi řekl, že to bylo jenom škrtnutí," kroutil nechápavě hlavou kapitán severočeského mužstva Pavel Horváth.

Zatímco fotbalisté Teplic se po triumfu nad bundesligovým Kaiserslauternem jen těžko smiřovali s další ztrátou bodů v domácí nejvyšší soutěži, brněnská kabina překypovala nadšením. Vždyť tým, který v úvodu sezóny dokonce vedl prvoligovou tabulku, nyní čekal na vítězství více než dva měsíce.

Výhra v pravý čas

"Přišlo v pravý čas. Už to byla strašně dlouhá doba. S klukama jsme si řekli, že utkání s Teplicemi bude pro nás zlomové. Strašně jsme chtěli vyhrát a nakonec se to povedlo. Druhý gól přišel pro nás ve velice vhodnou dobu. Hosté už neměli čas vyrovnat," usmíval se brněnský záložník Petr Musil, který připravil vedoucí branku Doškovi.

"V tabulce jsme se dotáhli na Teplice, snad už jsme zase nabrali směr vzhůru," doufal. Hrdinou večera byl útočník Brna Milan Pacanda. Kvůli nedávným zdravotním problémům přišel na hřiště až na posledních dvacet minut. "Mockrát jsem se k balónu nedostal, avšak poslední dotek stál za to. Viděl jsem před sebou teplické obránce, ale podařilo se mně je obstřelit k levé tyči. Přesně tak, jak jsem si to představoval," liboval si šťastný střelec vítězného gólu.

Reklama

Související témata: