Hlavní obsah

Titul bych přál Plzni i Spartě, říká diplomaticky kanonýr Siegl

ÚSTÍ NAD LABEM

Výraznou postavou na sobotním halovém fotbalovém turnaji v Ústí nad Labem byl bývalý kanonýr Horst Siegl, který nastoupil za starou gardu Sparty. „Potkává se tady vždycky spousta výborných fotbalistů a nyní jsem byl na této předvánoční akci již potřetí. Znovu jsem se viděl s řadou kamarádů z fotbalového prostředí. Jsem rád, že mě do sparťanského týmu nominoval Honza Berger,“ řekl Siegl v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Horst Siegl přeje titul Spartě i Plzni

Článek

Jak vzpomínáte na svoje poslední hráčské angažmá v první lize v dresu Mostu?

Velice rád. Protože po našem příchodu s Jirkou Novotným jsme hráli výborný fotbal a postoupili jsme do nejvyšší soutěže. I v ní se mi v mosteckém celku střelecky dařilo. Po jednom zápase v Teplicích, kde jsem skóroval, přišla nabídka na asistentský post ve Spartě. Tím se můj gólový účet v lize uzavřel, ale myslím si, že kdybych pokračoval jako hráč, mohl jsem se přiblížit k metě dvou set ligových gólů. Ale jsem spokojen i s tou bilancí 178 branek.

Ve Spartě jste na trenérském úseku pracoval poměrně krátkou dobu. Jak se za tímto obdobím ohlížíte?

Trošku mě předčasný odchod mrzel, ale takové věci se stávají. Přiznám se, že jsem čekal, že vydržím déle. Už je to za mnou.

Fotbal jste ale neopustil a hrajete za Blšany krajský přebor...

Myslím si, že přebor Ústeckého kraje má dobrou úroveň. Působí tam celky s divizní minulostí, které se snaží vrátit o patro výš. Přesto se domnívám, že bychom svojí soutěž měli vést. Uvidíme, jak se to vyvine. Ala každopádně zkusíme bojovat o postup.

Určitě sledujete i nejvyšší domácí scénu. Co říkáte na počínání „svojí“ Sparty, která se už probojovala do jarní fáze Evropské ligy?

Měla nějakou krizi a nakonec se to otočilo k dobrému. Věřím, že si Sparta v klidu zahraje ve středu proti CSKA Moskva a získá nějaké body do koeficientu. Oba týmy mohou nastoupit bez stresu.

Jak se vám jeví útočné duo Wilfried-Kweuke?

Neřeknu nic nového, když ocením jejich silové schopnosti. Udrží míč a zvlášť v poslední době proměňovali hodně šancí. Pokud zůstanou i na jaře, mohl by někdo z nich vyhrát krále střelců české ligy.

Souboj o titul se už zúžil na dvě mužstva - aktuálně vedoucí Plzeň a druhou Spartu. Za oba kluby jste v lize hrál a komu přejete víc?

Přál bych to oběma. Plzeň předvádí nejatraktivnější fotbal, na který se dá koukat. Ale jde o výsledky a myslím si, že jaro Sparty může být o hodně lepší, než podzim. Sám jsem zvědavý, jak Plzeň ustojí narůstající tlak. Hodně bude záležet na vzájemném zápase. Pokud by Plzeň  vyhrála, byl by to velký krok.

Reklama