Hlavní obsah

Fotbalové Brno přitvrdilo. Dvakrát ročně pošle hráče na detektor lži

BRNO

Brněnští fotbalisté dostali od vedení klubu pokuty za špatné výkony v podzimní části sezóny, po níž jsou v prvoligové tabulce předposlední a v bezprostředním ohrožení sestupem. Dalším novinkou v brněnském klubu je i zavedení pohovorů na detektoru lži, které budou podstupovat jak hráči, tak i vedení. Přístroj už má Zbrojovka ve svém vlastnictví.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Brna

Článek

"Pokuty za špatné podzimní výkony dostali všichni hráči. Jsou ve výši pětadvaceti procent jejich základního platu. Postih byl v souladu s disciplinárním řádem," řekl majitel brněnského klubu Roman Pros. Na jednoho hráče je tak možný postih až do výše 150 tisíc korun. Na klubovém webu je jako konkrétní důvod uvedeno "nevynaložení potřebného úsilí dle svých možností a schopností k dosažení cílů sportovního kolektivu". Sankci pocítí brněnští fotbalisté už v nejbližší výplatě.

Od detektoru lži si klubové vedení slibuje, že zamezí dohadům o případném ovlivňování zápasů fotbalistů Brna. Detektoru se nevyhne nikdo z nově příchozích hráčů, všichni se totiž ji ve smlouvě zaváží, že se dvakrát za sezónu podstoupí test na detektoru.

"Chceme tím naprosto jasně sdělit, že se neděje nic nekalého ze strany našich hráčů ani vedení. Jednou provždy se tímto způsobem brněnský fotbal očistí a zamezíme nějakým kuloárovým povídačkám," dodal Pros, podle nějž budou jednotliví hráči při testech odpovídat na jednoduché otázky. Například zda byl jejich výkon ovlivněn něčím jiným než zraněním nebo zda si vsadil na porážku svého týmu.

"Bude se jednat o věc mezi klubem a hráčem. Výsledek testu nebude nikde zveřejněn. Je to klasický vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem," uvedl Pros a test na polygrafu přirovnal například k dopingové kontrole. "Také není příjemná, ale podstoupit ji sportovci musí. Stejné to bude s testem na polygrafu," dodal Pros.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice