Hlavní obsah

Fotbalista Dočkal se vrátil z Konyasporu do Liberce

Fotbalový záložník Bořek Dočkal ukončil hostování v tureckém Konyaspou a vrátil se do Liberce. Kapitán reprezentace do jednadvaceti let dnes se Slovanem zahájil zimní přípravu. ČTK to řekl tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Článek

Dočkal odešel do Turecka před letošní sezonou na roční hostování, ale součástí dohody byla i klauzule, že se může v zimě vrátit. Tu možnost Dočkal využil i proto, že na konci loňského kalendářního roku v Konyasporu dostával méně šancí než na začátku angažmá.

Dvaadvacetiletý univerzální středopolař návrat do Liberce zřejmě zvolil i proto, aby se znovu dostal do zápasového rytmu a byl připravený na červnové mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku.

Kromě Dočkala se na dnešním startu přípravy v Liberci hlásila i další známá tvář. Půlroční hostování v Ústí nad Labem ukončil levý obránce Tomáš Janů, který také s Libercem absolvuje zimní přípravu. Sedmatřicetiletý bek ve Slovanu působí už od roku 1998.

Liberecký kouč Petr Rada jinak přivítal stejný tým, s nímž pracoval i v posledních čtyřech kolech podzimní části, v nichž vedl Severočechy poté, co na lavičce vystřídal Josefa Petříka. Liberečtí fotbalisté se dnes v poledne přesunuli do Hrabětic v Jizerských horách, kde budou do pátku na kondičním soustředění.

Reklama

Související témata: