Hlavní obsah

Ústí zkouší čtyři nové fotbalisty, stejný počet hráčů odešel

Čtyři nové hráče testuje poslední celek fotbalové ligy z Ústí nad Labem. Na prvním tréninku zimní přípravy se objevil exbudějovický útočník Jan Svátek, olomoucký obránce Milan Machalický a bosenský záložník Mario Lamešič, které doplnil na kvarteto brankář Přemysl Kovář z Liberce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Pokud by je Ústí angažovalo, přesně by tím zacelilo mezeru po čtyřech hráčích, které si v zimě stáhly z hostování jejich kluby. ČTK to řekl manažer ústeckého klubu Stanislav Pelc.

Ligový nováček má kádr přesně rozpočítaný na jednotlivé posty. Když si v zimě stáhla Ostrava brankáře Bučka s útočníkem Krautem, Teplice záložníka Jindráčka a Liberec obránce Janů, rozhodl se trenér Svatopluk Habanec shánět tytéž typy hráčů.

"U nás to jinak nejde, kvůli penězům máme omezený počet hráčů," vysvětlil Pelc. Přesto se po trávníku dnes prohánělo hned 25 fotbalistů. "Čtyři z nich jsou naši dorostenci a navíc se nám z Třince vrátil univerzál Karlík," dodal Pelc.

Mezi trénujícími naopak chyběl útočník Richard Veverka, který měl podle některých zpráv zahájit přípravu s Teplicemi. "Zatím o něm nevíme. Snad si myslel, že o něj nemáme zájem, nebo s ním něco je," řekl Pelc. Veverka měl podle informací ČTK kázeňské problémy už v době, kdy byl v Teplicích.

Reklama