Hlavní obsah

Plzeňští chtějí titul, takže i při novoročním vážení zazářili

PLZEŇ

Čtyři body náskoku na druhou Spartu opravňují fotbalisty Viktorie Plzeň ke spřádání smělých plánů. O titulu nadále mluví raději potichu, aby snad něco nezakřikli, i na začátku zimní přípravy však bylo cítit, že tato sezóna je pro celý klub výjimečná. A teprve má být... Plzeňští chystají na jaře další velkou ofenzívu, proto odjedou na dvě herní soustředění do Španělska a na Kypr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Článek

Dvacet sedm hráčů se hlásilo v pondělí dopoledne trenéru Pavlu Vrbovi na úvodní trénink zimní přípravy.  Do té se také zapojili i talentovaní dorostenci David Štípek s Dominikem Mandulou, z juniorky pak Jakub Dvořák. Novou tváří je třiadvacetiletý brankář Dominik Rodinger, kterého bude Viktoria v následujících dnech testovat.

Proti podzimnímu kádru chyběl Lukáš Krbeček a Libor Žůrek. Naopak z hostování v Hradci Králové se vrátil Tomáš Hájovský. „Lukáše jsme uvolnili na hostování do Brna, kde bude společně s Filipem Rýdlem. V případě Libora Žůrka jsme neuplatnili opci na prodloužení hostování,“ vysvětloval absence trenér Vrba pro klubové stránky. Dovolenou trávil na Slovensku v Tatrách. „Byl jsem se ale také podívat na utkání Ligy mistrů v Žilině.“

Všichni vnímají jedinečnost sezóny

S přístupem hráčů k prvnímu tréninku byl kouč spokojený. „První část přípravy mají hráči vlastně za sebou, neboť od 15. prosince měli individuální plány. My na to teď navážeme hřištěm, posilovnou, ale také ještě nějakým běháním,“ upřesnil program nejbližších dnů. „Koncem ledna nás čeká kvalitně obsazený turnaj ve Španělsku. Poté se vrátíme na nějakých pět dnů domů a odletíme na herní soustředění na Kypr,“ nastínil Vrba průběh přípravy.

Bonyho Wilfrieda ze Sparty (uprostřed) brání Tomáš Rada z Plzně.foto: Právo/Milan Malíček

Prvnímu tréninku předcházelo tradiční vážení hráčů, které je nedílnou součástí zahájení. I zde byl plzeňský lodivod spokojen. „Musím přiznat, že mě hráči v tomto směru příjemně překvapili. Je vidět, že si všichni uvědomují jedinečnost sezóny.“

Na zkoušku přichází brankář Rodinger

Její mimořádnost vnímá i Tomáš Rada. „Určitě. Všichni víme, oč se bude hrát. Je to jedinečná možnost pro nás všechny. Bylo by úžasné dotáhnout to do kýženého cíle.“ A první trénink? „Už jsem se moc těšil. Na kluky, na partu, dovolená už byla dlouhá. A díky tomu, že máme všichni něco naběháno, už to nebude tak těžké. Přesto prvních čtrnáct dnů bude určitě hodně náročných,“ dodává.

Nováčkem týmu je třiadvacetiletý gólman Dominik Rodinger. Odchovanec Bohemians naposledy působil ve Slovanu Bratislava. Ve svém fotbalovém životopisu má kromě pražské Libuše, kde s fotbalem začínal, také severočeské Teplice či slovenské Michalovce, odkud odešel právě do Slovanu. „V Plzni se chci poprat o svoji další šanci, snad se mi bude dařit. Jsem rád, že jsem na testech právě ve Viktorii,“ doplnil Rodinger.

Reklama

Související témata: