Hlavní obsah

Petrouš dal Bosákovi za pravdu, Řepku by do Slavie bral

PRAHA

Je to potvrzeno, fotbalové Slavii chybí sparťanský rebel Řepka! Tuhle myšlenku pronesl na konci ligového podzimu televizní komentátor Jaromír Bosák v rozhovoru, který omylem unikl o přestávce vysílání a stal se hitem internetu. „Typ Tomáše Řepky nám jednoznačně chybí. Kdyby to bylo v možnostech klubu, tak bych ho rozhodně bral,“ přiznal v pondělí večer kouč sešívaných Michal Petrouš. Fanoušci obou rivalů tak mají zase o čem diskutovat…

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka v Edenu? To by bylo pro sparťany i slávisty pozdvižení...

Článek

Poprask to byl náramný, když do éteru unikla slova, jež neměl nikdo slyšet. A některé bonmoty, které si komentátor Jaromír Bosák vyměňoval s internacionálem a spolukomentátorem Vladimírem Táborským během přestávky listopadového utkání Mladá Boleslav - Slavia (3:1), rychle zlidověly.

Bylo tedy víc než pikantní, že právě Slavii si vzal Bosák na paškál v novém diskusním pořadu Kamelot, který měl premiéru v pondělí večer na ČT4.

Letenský rebel by slávistický relax rozmetal…

„Relax, vole…“ žasnul Táborský, s jakým „elánem“ hráli slávisté o záchranu. „Já už jsem chtěl normálně říct, že jim chybí Řepka, ty vole. Aby někoho přejel, aby někoho seřval. Oni si nic neřeknou! Po tom gólu přece musí lézt Hubáček po čtyřech… Oni si nic neřeknou. Všichni jsou hrozný kamarádi, vole, a nebudeme na sebe zlý, vole…“ reagoval na to ve slavném rozhovoru Bosák.

Trenér Slavie Michal Petrouš.foto: Právo/Petr Horník

A teď v novém pořadu Řepku „vnucoval“ také trenérovi červenobílých Michalu Petroušovi. „Typ Tomáše Řepky nám jednoznačně chybí. Hráč, který by dal tým do latě. Kdyby to bylo v možnostech klubu, tak bych ho rozhodně bral,“ řekl kouč na rovinu.

Přijít musí hlavně gólový útočník

Byla to otázka čistě hypotetická. Slavia nemá na rozhazování, valí před sebou dluhy, především 112 miliónů korun pro bývalého vlastníka ENIC. „Naše možnosti jsou velmi omezené. Nejvíc bychom potřebovali gólového útočníka, ten nám moc chybí. Máme je vytipované doma i v cizině,“ přiznal Petrouš.

Generální ředitel klubu Miroslav Platil doplnil, že zatím by šlo o hostování na jaro. „Možností je cizinec hrající v Čechách, nebo Čech hrající v cizině,“ usmál se. Druhý popis by pasoval třeba na Michala Papadopulose, který ztratil místo v nizozemském Heerenveenu.

Petr Trapp (vlevo) ani Jaroslav Černý (uprostřed) přípravu s áčkem Slavie nezačali.foto: ČTK/René Volfík

Zkušení odcházejí a mladíci funí

Platil dal ve studiu všem slávistům naději, že by rád dotáhl jednání s novým klíčovým partnerem klubu. Zatím však Slavia počítá na začátku zimní přípravy v kádru hlavně ztráty. Podmínky nové smlouvy neakceptoval zkušený Jaroslav Černý, jiné angažmá si hledají také oba Tunisané Belaid a Ragued. Do skotského Kilmarnocku odchází finský gólman Jaakkola, obránce Trapp, který dal Slavii výpověď, byl přeřazen do béčka.

Odcházejí také mladíci – Pázler míří do Dukly a Vaněk s Valešem do Jablonce.

Kariéru zatím naopak nekončí čtyřicetiletý brankář Vaniak, z hostování se vrátili jeho kolega Hanuš, obránce Mareš, záložníci Trubila a Dostál a útočník Gulajev.

V pondělí slávisté zahájili přípravu kondičními testy a v úterý je čeká první trénink. „Někteří kluci při testech až příliš funěli, bohužel šlo hlavně o mladé. Až budu mít v ruce výsledky, hříšníky si podám. Podívám se jim na zoubek,“ varoval Petrouš přímo labužnicky.

Reklama

Související témata: