Hlavní obsah

Slavii má spasit Chigou, potvrdil Petrouš němým přikývnutím

Pavel DosadilSport.cz

Aby nespadli do druhé ligy, chtějí si ze druhé nejvyšší soutěže pořídit útočníka, který bude dávat góly. Fotbalovou Slavii má na jaře spasit Kamerunec Dani Chigou z pražské Dukly, který za poslední rok a půl nasázel za tým z Julisky 25 gólů. „Věříme, že je to typ, který by nám pomohl,“ přiznal trenér Michal Petrouš po zahájení zimní přípravy. Sešívaní se do ní pustili zatím bez posil.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Žádné velké posilování se v Edenu nechystá, jen redukce kádru a utahování opasků. Jedno je však jasné - fotbalová Slavia si i navzdory tíživé ekonomické situaci musí pro jaro pořídit střelce. Jinak by se vzhledem k podzimní impotenci jejích útočníků opravdu mohlo stát, že předloňský mistr Gambrinus ligu opustí...

„Naše možnosti jsou velmi omezené. Nejvíc potřebujeme gólového útočníka, ten nám moc chybí. Máme je vytipované doma i v cizině,“ konstatoval trenér Michal Petrouš.

Generální ředitel klubu Miroslav Platil doplnil, že zatím by šlo nejspíš o hostování na jaro. „Možností je cizinec hrající v Čechách, nebo Čech hrající v cizině,“ usmál se.

Ve druhé lize nastřílel 25 gólů

První možnost dostala po úterním tréninku na umělce v Edenu jméno. Petrouš úsměvem a němým přikývnutím potvrdil, že oním vytipovaným cizincem je Kamerunec Dani Chigou z pražské Dukly. „Sledovali jsme ho už dřív. V Dukle prokazoval, že je gólový hráč. Dal docela dost gólů a my věříme, že je to typ, který by nám pomohl.“

Kamerunec Dani Chigou v dresu Dukly.foto: fkdukla.cz

V minulé sezóně dal sedmadvacetiletý Kamerunec 14 gólů a zařadil se do trojlístku králů střelců druhé ligy, na podzim pak přidal dalších 11 branek. „Nechápu, proč po takovém střelci už dávno nesáhla Sparta nebo Slavia,“ divil se po druholigovém derby Martin Pulpit, kouč Viktorie Žižkov.

Na jeho slova už možná brzy dojde a Chigou by se tak mohl začít v prvoligové konkurenci přímo poměřovat se svým krajanem Léonardem Kweukem, který se ke konci podzimu obdivuhodně rozstřílel ve Spartě.

Odchody z Edenu ještě nekončí

Jinak si bude muset Petrouš vystačit s tím, co má v kádru k dispozici. Další odchody jsou přitom na spadnutí, protože Slavia potřebuje zpeněžit Milana Černého či Ondřeje Čelůstku. „Začali trénovat s námi, potřeboval bych je oba. Musím však počítat s tím, že minimálně jeden z nich odejde,“ přikyvuje kouč.

Slávista Milan Černý se raduje z gólu. Jak dlouho v Edenu zůstane?foto: Právo/Milan Malíček

Finský gólman Jaakkola má namířeno do skotského Kilmarnocku, a tak trenér přemluvil čtyřicetiletého Vaniaka, aby odchytal ještě jaro. „Svými zkušenostmi nám Martin hodně pomůže. Klidně jako jednička,“ předeslal Petrouš, jehož mrzí ztráta Jaroslava Černého. „Sliboval jsem si, že ukáže srdce. Koncem podzimu byl v dobré formě, měl by pořád mužstvu co dát. Prodloužení smlouvy však neakceptoval...“

S béčkem trénuje Petr Trapp, který se zřejmě již brzy přestěhuje zpátky do Plzně. Angažmá si hledají Tunisané Ragued a Belaid, kouč nemá zájem ani o útočníka Bestu. „Strašně dlouho nekopal. A mám zprávy, že z jeho přístupu není jasné, jestli chce ještě vůbec hrát fotbal dál,“ vysvětlil Petrouš.

Reklama

Související témata: