Hlavní obsah

Teplice na úvod bez Plíška, stoper Lukáš je v Rakousku

DĚČÍN

Bez trenéra Jiřího Plíška, který chyběl z vážných rodinných důvodů, absolvovali v sobotu fotbalisté Teplic úvodní vystoupení v Tipsport lize, když se v děčínské skupině poměřili s druholigovým Varnsdorfem. S teplickým týmem nebyl ani jeho někdejší kapitán Petr Lukáš, jenž odcestoval na testy do rakouského Lince.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Dali jsme příležitost hlavně mladým hráčům, aby byli vytížení. Z tohoto pohledu to pro ně byl ideální soupeř na výborném terénu. Chtěli jsme vidět, jak jsou na tom mladíci po necelém týdnu přípravy. Sami poznali, že mají na čem pracovat,“ řekl asistent trenéra Zdenko Frťala, který vedl celek z postu hlavního kouče.

V neděli Tepličtí cestují k přípravnému zápasu do Berlína s tamním Unionem, pro něhož to bude generálka na jarní část druhé bundesligy. „Bude se hrát na přírodní trávě. Kluci dostanou další šanci se ukázat. Vracíme se po zápase do Teplic a v pondělí odjíždíme znovu do Německa na soustředění do Altenbergu,“ nastínil Frťala s tím, že jeho záskok na lavičce byl jen na jeden den. „Podle všeho by se měl trenér Plíšek k týmu připojit co nejdříve a doufám, že s námi bude už při zápase v Berlíně,“ tvrdil asistent.

Premiéru v teplickém dresu si odbyl ofenzivní záložník Egon Vůch, který naposledy působil v třetiligové Hlavici. „Pocházím z Příbrami a za dorost jsem hrál za Bohemku. Pak jsem si vyzkoušel divizi za Plzeň-Doubravku. Odtud jsem se dostal do Hlavice, kde mě vedl nesmírně zkušený a přísný trenér Jaroslav Dočkal. Je vidět, že i v sedmdesátce má rád fotbal. Snažil jsem se od něj si toho hodně vzít,“ svěřil se Vůch. V poháru si zahrál za Hlavici i proti Českým Budějovicím.

„Od svého manažera Ondreje Chovance vím, že bych měl být v Teplicích zatím na testech. Manažer se o mě dobře stará a myslím, že mi vybral z hlediska podmínek kvalitní klub. Z české ligy jsem měl i nabídku z Jablonce a Ostravy. Mým vzorem je Cristiano Ronaldo. Je to hodně vysoká laťka, ale proč si ji nedávat. Teď se musím vypořádat se soustředěním v Německu, kde se musíme obejít bez balónu. Dostaneme zabrat, ale kondici potřebujeme,“ dodal Vůch, který 1. února oslaví dvacáté narozeniny.

Reklama

Související témata: