Hlavní obsah

Verbíř: Chystám se na poslední půlrok

Teplický fotbalový záložník Pavel Verbíř má za sebou první zápas zimní přípravy. Byl oporou týmu při jeho úvodním vystoupení v Tipsport lize. „Chystám se na poslední půlrok v hráčské kariéře,“ řekl fotbalista, který letos oslaví 39. narozeniny, v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Pavel Verbíř (vlevo)

Článek

Jak jste se cítil v mužstvu, jehož sestavu tvořili kromě vás především hráči, kteří jsou zhruba o dvacet i více let mladší, než vy?

Měl jsem kolem sebe samé mladíky, ale bral jsem to úplně normálně. Odehrál jsem utkání proti Varnsdorfu s plným zaujetím. V neděli mám volno a budu odpočívat, takže s týmem nejedu k zápasu do Berlína.

Od pondělí vás čeká kondiční soustředění v Altenbergu. Co od něj očekáváte?

Týdenní dřinu. Budeme v jiném hotelu, než loni, ale podmínky k přípravě by měly být vesměs stejné.

Jak se vám jeví teplický kádr?

Zatím přišli jen dva kluci na testy, ale jinak zůstal beze změn. Štěpán Vachoušek se vrátil z dvouměsíční dovolené ve Spartě a je znovu u nás (smích).

Po zdravotní stránce jste v pořádku?

Problémy tohoto rázu se mi vyhýbají, takže jsem jenom rád. Všichni jsme po prvních dnech přípravy unavení, ale to je průvodní jev asi ve většině mužstev.

V Tipsport lize vás čekají ještě například Liberec a Ústí nad Labem. Je v silách Teplic vyhrát děčínskou skupinu?

Budou to vyrovnané zápasy. Umělá tráva smazává rozdíly, může se stát cokoliv.

Platí vaše dříve ohlášené rozhodnutí, že po jarní sezóně ukončíte hráčskou kariéru?

Je to tak. Mám před sebou poslední půlrok v lize. Proto si i v zimě užívám každý trénink i zápas. Hlavně, aby mi do června vydrželo zdraví.

Reklama

Související témata: