Hlavní obsah

Plzeňští Rada s Navrátilem míří do Sivassporu

Fotbalová Viktoria Plzeň nakonec zřejmě nedokáže zachovat základní osu mužstva, které se stalo českým podzimním mistrem. Přijde totiž podle všeho o dvě defenzivní opory - do tureckého Sivassporu v neděli zamíří na zdravotní testy stoper Jakub Navrátil a defenzivní záložník Tomáš Rada. Pokud v nich uspějí, Turci pro ně mají připraveny smlouvy na 3,5 roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Navrátil z Plzně (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Sivokem z Besiktase Istanbul v předkole Evropské ligy.

Článek

Možný odchod obou hráčů potvrdil plzeňský sportovní ředitel František Mysliveček. "Přestup sice ještě není dotažený, chybí doladit několik drobností, ale je předpoklad, že se obě strany domluví," uvedl.

Totéž potvrdil i Pavel Zíka z agentury Sport Invest International. Jeho společnost v tomto transferu sice nezastupovala žádného z hráčů, ale dojednávala přestup mezi oběma kluby. "Oba hráči odlétají v neděli do Turecka, kluby jsou už předběžně domluveny na odstupném," uvedl manažer. Celkové odstupné žádná strana nechce prozradit, ale podle spekulací tureckých médií může přesahovat 20 milionů korun.

"Vstupní prohlídka proběhne na klinice v Istanbulu. Oba hráči by se pak odpoledne měli přesunout do Antálye, kde je většina tureckých mužstev na přípravných kempech," dodal Zíka pro Sport.cz.

Vedení Západočechů po skončení úspěšného podzimu vyhlašovalo, že kádr zůstane pohromadě i pro jarní bitvu o titul, a plánovalo, že tým naopak posílí. To se začalo naplňovat uprostřed týdne, kdy ze Slavie přišel Petr Trapp, jenž by mohl být právě Radovým nástupcem, v pondělí bude Victoria jednat s norským Stavangerem o návratu Martina Filla. Plzeňští navíc usilují o libereckého útočníka Andreje Keriče.

Odchodem Rady a Navrátila ztratí Plzeň dvě opory základního kádru. Sedmadvacetiletý Rada odehrál všechny zápasy a dvakrát se zapsal mezi střelce, o rok mladší Navrátil chyběl pouze jednou a také on jedním gólem pomohl vylepšit bohatou střeleckou bilanci klubu.

Navrátil je odchovancem táborského fotbalu, do Viktorie přišel z Příbrami v roce 2008. V české lize odehrál 149 utkání, vstřelil osm gólů. Rada vyrůstal ve Spartě Praha, ale do ligy nakoukl až před pěti lety v dresu Plzně, kde odehrál 137 utkání, pětkrát skóroval.

Sivasspor patří ke slabším klubům turecké ligy, v polovině soutěže je na patnáctém místě, posledním nesestupovém. Na týmy za sebou však má pouze minimální náskok.

Reklama

Související témata: