Hlavní obsah

Hubáček: Neexistuje, aby se Slavia zachraňovala až do konce, natož aby spadla

Zkušení hráči Eden opouštějí, David Hubáček zůstává. Třiatřicetiletý obránce přišel ze Zlína v roce 2005, takže je v áčku fotbalové Slavie služebně pomalu nejstarší. Pouze 24letý Petr Janda dorazil z Čáslavi ještě o rok dříve. Není tak divu, že na halovém turnaji v O2 areně navlékl Hubáček kapitánskou pásku na rukáv. Hlavně v nečekané jarní bitvě o záchranu by měl patřit k oporám.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Hubáček ze Slavie (vlevo) a teplický hráč Tomáš Vondrášek.

Článek

V hale jste si zahráli těsně před odjezdem na hory. Bylo to na startu zimní přípravy vítané rozptýlení?

Určitě. Dorazilo hodně diváků, zahráli jsme si. Jen výsledek mohl být lepší.

Slavia hrála docela pěkně, i Spartu ve skupině porazila, ale nakonec stejně skončila poslední... Nebyl to věrný obrázek týmu, který je v lize bod nad sestupovou propastí?

Nevím, to bych nechtěl srovnávat. Hala a liga, to je jako nebe a dudy.

Jaro však bude rozhodně perné.

S tím počítám. Čeká nás tvrdý boj o záchranu, musíme zabrat hned od začátku. Je těžší hrát o záchranu než o titul.

Právě. Experti se shodují, že Slavia nemá kádr na sestup. Většina z nich však také upozorňuje, že na rozdíl od konkurence nemá se záchranářskými pracemi žádné zkušenosti, což může sehrát roli.

Je pravda, že zatímco já už jednou hrál o záchranu se Zlínem, ve Slavii to není absolutně zvykem. Musíme se k tomu postavit čelem.

Slávista David Hubáček na halovém turnaji v O2 areněfoto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Dluhy, ohrožení sestupem... Co na to psychika omlazeného týmu?

Bude to samozřejmě složité. Každý si však musí uvědomit, o co všechno hrajeme, tedy i o své jméno. Zkrátka to nejde, abychom spadli!

V hale vám v utkání o 5. místo přenechala poslední příčku Bohemka, proti níž nastoupíte i v posledním ligovém kole. Co když do té doby ještě nebudete zachráněni?!

To snad ne! Neumím si to vůbec představit.

Bývalý kouč Karel Jarolím byl vyhlášený svou přísností. Jeho nástupce Michal Petrouš ho však prý v zimě trumfne. Je letos příprava opravdu tvrdší?

Je.

A v čem?

Uvidíme, co všechno na nás na horách nachystá. Ale podle toho, co všechno nám ‚slíbil‘, to bude hodně náročné. Je to však logické. Máme hodně mladý tým a řada mladíků ještě potřebuje zesílit a zvyknout si na dospělý fotbal. Tím by se měla zvednout i jejich psychika, na níž bude na jaře hodně záležet.

Reklama

Související témata: