Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka ladí fyzičku na běžkách na tratích Zlaté lyže

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Tréninky na běžkách na tratích Zlaté lyže v Novém Městě na Moravě jsou v tomto týdnu hlavní náplní zimní přípravy fotbalistů Slovácka. Po podzimu devátý tým ligové tabulky vsadil pod vedením trenéra Miroslava Soukupa na začátku ledna výhradně na nabírání fyzické kondice.

Foto: /www.redbull.cz, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Kromě běžek tak fotbalisté dopoledne běhají do okolních kopců po svých, pracují také v posilovně. Na programu jsou i kompenzační cvičení a rehabilitace.

První den fotbalisté s běžkami hodně zápolili. Po víkendovém biatlonovém Poháru IBU byly totiž novoměstské tratě připravené pouze na bruslení. "Těžko říci, zda je tento styl náročnější. Dnes už jsme se s pořadateli domluvili, že nám najedou alespoň jednu klasickou stopu. Tak jsme mohli namazat lyže a jezdit klasicky," uvedl Soukup.

Ve stopě i posila Cissé 

Na běžkách se objevila i nová posila Slovácka Amadou Cissé, pro guinejského hráče však byl lyžařský pohyb hodně nezvyklý. "Absolvoval dva čtyřkilometrové okruhy. Potom si ale raději běžky sundal," řekl trenér.

Také Vysočinu však nyní zasáhlo citelné oteplení. "Počasí sice není zcela ideální, drobný déšť nám ale nevadil. Na lyžařských tratích leží zhruba třicet centimetrů přírodního sněhu, teploty se pohybují okolo nuly. Plánované objemy tréninků ale zatím plníme," poznamenal Soukup.

Reklama

Související témata: