Hlavní obsah

Slavia testuje v horách nečekanou posilu: útočníka Pospěcha

PEC POD SNĚŽKOU

Nečekanou posilu přivítali fotbalisté Slavie na soustředění v Peci pod Sněžkou. Se čtrnáctým týmem tabulky trénuje útočník Zbyněk Pospěch, který si v české první lize naposledy zahrál v dubnu 2009. Pak byl ještě v druholigové Opavě, ale od října 2009 nesměl hrát fotbal kvůli trestu.

Článek

Ten mu udělila disciplinární komise ČMFS za nezaplacení smluvní pokuty jeho tehdejšímu agentovi Ondreji Chovancovi ve výši 100 000 eur. Manažer tvrdil, že Pospěch v roce 2008 přestoupil z norského klubu Odd Grenland do Artmedie Bratislava bez jeho vědomí, proto požadoval uhrazení smluvní pokuty.

Pospěch neplatil s tím, že nemá peníze. „Jsem finančně na dně, splácím hypotéku a auto. Brno mě ničí život,“ řekl vloni v říjnu pro Brněnský deník fotbalista, jehož nyní zastupuje bývalý manažer Sigmy Olomouc Jiří Kubíček.

Jenže vloni v listopadu odvolací a revizní komise ČMFS nečekaně přerušila trest a vrátila případ zpět arbitrážní a disciplinární komisi. S tím, že do dalšího projednání, které by se mělo uskutečnit v únoru, může osmadvacetiletý útočník startovat za Zbrojovku Brno, kde je i přes dubnovou výpověď stále registrován.

„Připravuje se s námi od začátku soustředění, je zde na testech. Od Brna jsme dostali svolení, dál se uvidí,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. „Rád bych Slavii poděkoval za šanci zapojit se do přípravy. Udělám vše pro to, abych se co nejdříve dostal do patřičné formy,“ řekl Pospěch.

Reklama

Související témata: