Hlavní obsah

Kweukeho gestem se bude zabývat disciplinárka

Disciplinární komise fotbalového svazu se bude 3. března po odehrání úvodního jarního kola první ligy zabývat kontroverzním gestem sparťanského útočníka Léonarda Kweukeho. Kamerunský fotbalista v sobotu při halovém turnaji v Praze si před fanoušky a hráči Slavie dvakrát přejel dlaní po krku. Tiskový mluvčí svazu Jaroslav Kolář řekl, že zatím není jisté, zda disciplinární komise s Kweukem vůbec zahájí řízení.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Sparťan Léonard Kweuke (vlevo).

Článek

Komise podle něj určitě Kweukeho případ projedná a možná si kamerunského útočníka na své zasedání předvolá. Neznamená to však, že Kweukemu automaticky hrozí trest. "Komise provede šetření a začne zjišťovat všechny související okolnosti, ale zase to neznamená to, že s ním zahájí také řízení," uvedl Kolář.

Kweuke se v minulých dnech omlouval s tím, že svými gesty nechtěl nikomu vyhrožovat. "Chtěl jsem na turnaji udělat show, protože Slavia a Sparta jsou velkými rivaly. Ale nemyslel jsem to nijak zle," řekl v úterý při soustředění Sparty ve Špindlerově Mlýně.

Kweukeho gesto může být považováno za nesportovní chování. Disciplinární řád posuzuje jeho dvě varianty podle míry provinění. Hráči teoreticky hrozí zastavení činnosti na jeden až čtyři týdny nebo na tři týdny až šest měsíců v případě prokázání urážky rasy, národa či etnika.

Reklama

Související témata: