Hlavní obsah

Starka z fotbalu neodchází, ale předal Větrovskému ekonomiku

Karel FeltPrávo

Prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka z fotbalu neodchází. Udělal ale revoluci ve vedení klubu a předal část kompetencí Petru Větrovskému, který byl už v minulé sezóně jeho pravou rukou. Zrušil funkce technického ředitele, kterou zastával Josef Hadraba, a sportovního, v níž působil bývalý rozhodčí Josef Zvonič. Starka je dále prezidentem klubu, Větrovský má funkci ředitele a Vlastimil Spěvák zůstává viceprezidentem. Do chodu klubu ale prakticky nezasahuje

Foto: fkpribram.cz

Robert Změlík, Jaroslav Starka a Petr Větrovský při podpisu smlouvy se sázkovou kanceláři Startip.

Článek

„Z fotbalu v žádném případě neodcházím, jak jsem se někde dočetl. Vzhledem ke svému vytížení a zdravotním problémům, jsem předal vnitřní řízení klubu a ekonomické záležitosti Petru Větrovskému. V pětadvaceti letech je nejmladším ředitelem klubu v profesionálním fotbale, ale já jsem si ho před více než třemi roky našel, vychoval a plně mu věřím. Sám budu mít dál na starosti jeho fungování po sportovní stránce, trenérem počínaje, přes realizační tým až po první mužstvo a součinnost s těmi dalšími,“ řekl Právu Jaroslav Starka.

Milióny od Změlíka

„Hlavní úkol Větrovského je, aby ušetřil nějaké peníze na chodu klubu a další pro něj sehnal,“ vysvětlil Starka s tím, že i z tohoto důvodu došlo ke zrušení dvou ředitelských funkcí Hadraby a Zvoniče. K zužování hráčského kádru nebo realizačního týmu ale nedojde, i když v Příbrami v zimě žádné výraznější posily neočekávají. Pokud někdo přijde, tak na hostování, z nižších soutěží nebo vlastní líhně.

„Podařilo se nám získat pro nás významného partnera, kterým je sázková kancelář Startip, patřící olympijskému vítězi v desetiboji z Barcelony Robertu Změlíkovi. K našemu portfoliu partnerů přibyl další, který přinesl řádově milióny, ale konkrétní částku zveřejňovat nebudeme. Součástí smlouvy je i využívání prostředků zdravé výživy, což je další Změlíkova doména. Spolupracovat budeme také na zkvalitnění PR klubu a zlepšení podmínek pro fanoušky,“ dodal Větrovský s tím, že v klubu si váží každého partnera a spolupráci s olympijským vítězem si považují za čest.

Stíhá i zastupitelstvo

Větrovský se velké porce odpovědnosti nebojí. „Narodil jsem se v srpnu a všude na školách jsem byl nejmladší. Nešel jsem o rok později, jak bývalo zvykem. Nejmladší, jsem byl i jako trenér žáků ve Spartaku Příbram nebo dorostu v Marile Příbram. Jarda Starka je můj fotbalový otec, hodně mě naučil. Oběma nám jde o klub a dokážeme si říct do očí i nepříjemné věci nebo se pohádat. Není pro nás problém uznat, že ten druhý měl pravdu,“ prozradil Větrovský.

„Občas to je potřeba, provětrat ovzduší a my se tím posouváme dál, protože tyto debaty jsou konstruktivní,“ dodal Starka s tím, že je připraven mladšímu kolegovi kdykoliv pomoci. Větrovský byl na podzim zvolen za ČSSD do příbramského zastupitelstva. „Nemám s tím problém, stíhám obojí. Využil jsem Starkou nabídnutou možnost postavit si tým lidí, na které se mohu spolehnout,“ vysvětlil Větrovský.

Dluhy klub neohrožují

Starka přiznal, že klub má dluhy, a to i vůči hráčům, ale... „Nejsou to žádné velké sumy. Ani klub není nijak vysoko zadlužený. Když vezmu pohledávky, které máme vůči jiným klubům, pak to je v poměru 4:1 v náš prospěch a budeme se snažit to během jara vyřešit,“ odmítl některé názory, že chod klubu ohrožují finanční problémy.

„Spojovat to se zablokováním mých účtů, je nesmysl. Klubu se to netýká a ani ho to nijak neohrožuje,“ zdůraznil Starka. „Pokud měl Jarda Starka nějaké problémy kolem účtů bývalou Marilou Příbram, tak s 1. FK Příbram to nemá přímou spojitost. Starka je zaměstnancem klubu a jeho osobní finanční záležitosti mě nezajímají a klub neohrožují,“ dodal Větrovský.

Reklama

Související témata: