Hlavní obsah

Budíček před sedmou a čtyři fáze, i to je příprava na Liverpool

Něco málo přes měsíc zbývá fotbalistům Sparty do prvního utkání šestnáctifinále Evropské ligy s Liverpoolem (17. února od 21:05 na Letné). A protože jarní část domácí soutěže začne až po odvetě na Anfield Road, musejí si Letenští vystačit s náplní zimní přípravy. „Bude krátká, do prvního zápasu Evropské ligy skočíme rovnou bez tradiční generálky,“ avizuje generální sportovní manažer Jozef Chovanec.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

První "sparťanské" kilometry na horách polyká také čerstvá posila týmu Tomáš Zápotočný.

Článek

Budíček v 6:45, ještě před snídaní první fáze a během dne celkem čtyři tréninky. Takový je výživný program dne fotbalistů Sparty na soustředění ve Vojenské zotavovně Bedřichov. Na žádné horské radovánky nemají náladu, vyhlížejí večerku ve 23:00 a přes den jsou rádi, když si ve chvílích volna mohou na chvíli zalézt do postele.

„Od loňska jsme na programu nic neměnili, spíš jsme jen zvýšili objem a intenzitu tréninku,“ srovnává kouč Jozef Chovanec.

Motivací pro hráče je nejen Liverpool, ale také jarní stíhací jízda ligového lídra z Plzně. „Kdo by si proti jednomu z nejslavnějších klubů na světě nechtěl zahrát... Všichni jsme na Liverpool natěšení, ale v přípravě dřeme hlavně proto, abychom se komplexně připravili na celé jaro,“ ujišťuje záložník Marek Matějovský.

Bony Wilfried si i na tréninkovou dřinu nasadil módní baret...foto: Sport.cz/Pavel Dosadil

Kerič by měl ještě zvýšit konkurenci

Formu budou sparťané ladit na dvou zahraničních soustředěních, v Dubaji a ve Španělsku. Žádné velké experimenty se sestavou si nemohou dovolit. „Nemáme prostor na zkoušení. To by nebylo efektivní, možná v létě. Musíme pracovat na souhře,“ potvrzuje Chovanec.

V době odletu do Dubaje by již měl mít jasno, jak dopadla jednání o přestupu libereckého útočníka Keriče. „Je to mladý, kvalitní hráč, který se už nějakou dobu prezentuje v Liberci. Umí dávat, ale i připravovat branky, má velkou perspektivu. Svým příchodem by vytvořil velkou konkurenci, kterou v týmu potřebujeme. Proto ten zájem,“ vysvětluje kouč.

Ondřej Kušnír si během přípravy potřebuje loknout trochu živé vody, tedy čaje...foto: Sport.cz/Pavel Dosadil

Liberecký Breznaník poslal Krejčího do sádry

Pro mladého záložníka Krejčího skončila zimní příprava předčasně. Finále sobotního halového turnaje v O2 areně nedohrál kvůli zlomené zánártní kůstce a je na měsíc a půl mimo hru. „Liberecký Breznaník nevybíravým zákrokem zlomil Láďovi nohu, což se nikde neřešilo. Jsem z toho zklamaný,“ vadí Chovancovi.

„Asi tři minuty před koncem jsem dostal míč od Lea, předkopl si ho dopředu, ale Breznaník mi úplně nepochopitelně skočil na stojnou nohu, kterou jsem tam měl tak nešťastně, že to prasklo,“ popisuje Ladislav Krejčí pro sparťanský web. Tři až čtyři týdny bude mít nohu v sádře.

Reklama

Související témata: