Hlavní obsah

Jablonec dostal gól od týmu okresního přeboru

JABLONEC

Městská hala v Jablonci zažila velice neobvyklý fotbalový večer. Kdo přišel, nestačil se divit. Tým Gambrinus ligy FK Baumit Jablonec se střetl s fotbalisty SK Camel Jablonec, který hraje okresní přebor, a jejich spřáteleným týmem z Polska v rámci turnaje, jenž se uskutečnil díky projektu Kopeme za fotbal.

Foto: čmfs

Projekt Kopeme za fotbal podpořil také jablonecký kanonýr Tomáš Pekhart (v zeleneém).

Článek

SK Camel Jablonec si vybojoval účast v tomto miniturnaji v rámci ojedinělého projektu, v němž Gambrinus zprostředkovává unikátní fotbalové zážitky. Díky svým výsledkům na hřišti a bodům za doprovodné aktivity nastoupili amatérští sportovci k zápasům s jabloneckými profesionály. „Byl to zážitek, byla to sranda, užili jsme si to,“ vyprávěl nadšeně hráč Camelu Ladislav Janků.

Hrálo se systémem každý s každým na jeden poločas o 14 minutách. Před gólmanem se díky rychlé a fyzicky náročné hře střídaly velmi rychle pětice hráčů. FK Baumit Jablonec vytvořil dva týmy, jež označil přívlastky starší a mladší. Ve starším týmu nastoupili například Matěj Krajčík, Luboš Loučka, Karel Piták, David Lafata nebo Marek Jarolím. Branku výběru, který celý turnaj nakonec vyhrál, hájil Michal Špit. „Pro nás je to příjemné zpestření tréninku, je to lepší než běhání,“ usmíval se spokojený Lafata. „Je to v rámci soustředění, dali jsme do toho všechno,“ objasnil přístup hráčů Gambrinus ligy Tomáš Pekhart, největší hvězda mladšího jabloneckého týmu, kterému uteklo první místo jen o skóre.

Zápas mezi spoluhráči z Jablonce, kterým celý turnaj vyvrcholil, totiž skončil smírně 3:3. Starší hráči si tak 1. místo zajistili vyšším počtem gólů v předchozích utkáních. A na tom nic nezměnilo, že SK Camel Jablonec dokázal jednou prostřelit Michala Špita. Úspěšní borci z projektu Kopeme za fotbal dřeli, makali, totálně se vydali ze všech sil, aby si nakonec užili i gólovou radost.

„Bylo to skvělé, ale hrozný fofr. Je znát rozdíl několika tříd. Chlapi hráli skvěle, všem divákům tady se to muselo líbit,“ pochvaloval si turnaj a souboje s hráči Baumitu kapitán Camelu Bohuslav Staněk. „Je vidět, že je mezi námi velký rozdíl. Je super, že nás trenér Míra Pačes do projektu přihlásil,“ dodal jeho spoluhráč Ladislav Janků.

Tým z okresního přeboru skončil na třetím místě díky vítězství 5:1 nad polským týmem Almar Szklarska Poreba. Výkon Camelu ocenil i reprezentant Tomáš Pekhart. „Je vidět, že kluci fotbal umí, jsou šikovní. Ten hlavní rozdíl byl ve fyzičce, ale fotbalově byli fakt dobří.“ Po takových slovech mohl Camel s hrdým pocitem vyrazit na pivo. Gambrinus jim určitě chutnal dvojnásob.

Společný projekt Gambrinusu s názvem Kopeme za fotbal, na němž se spolupodílí i ČMFS, se rozjel v roce 2010 a kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z Gambrinus ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve 13 regionech zapojeno přes 400 týmů.

Pořadí v turnaji:
1. FK Baumit Jablonec st., 2. FK Baumit Jablonec ml., 3. SK Camel Jablonec, 4. Almar Szklarska Poreba.
Výsledky zápasů:
FK Baumit Jablonec ml.–SK Camel Jablonec 5:0, Almar Szklarska Poreba–FK Baumit Jablonec st. 0:8, Almar Szklarska Poreba–FK Baumit Jablonec ml. 0:7, FK Baumit Jablonec st.–SK Camel Jablonec 7:1, SK Camel Jablonec–Almar Szklarska Poreba 5:1, FK Baumit Jablonec st.–FK Baumit Jablonec ml. 3:3.

Reklama

Související témata: