Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie na úvod přípravy porazili Sezimovo Ústí

PRAHA

Fotbalisté Slavie porazili v prvním zápase zimní přípravy druholigové Sezimovo Ústí 2:0. Pražany dnes poslal na umělé trávě v Edenu do vedení v závěru prvního poločasu Hloušek, po změně stran pojistil výhru Koreš.

Článek

Za Slavii poprvé nastoupil útočník Zbyněk Pospěch, který je ve vršovickém klubu na testech. Kvůli zastavené činnosti za nesplacení smluvní pokuty svému agentovi a také kvůli sporu s Brnem, kde je podle svazu stále zaregistrovaný, přibližně rok nehrál.

"Těšil jsem se, že si konečně zahraju. Je to přesně rok, co jsem do takového zápasu nastoupil. Samozřejmě to ještě není ono, chybí mi herní praxe a trochu i kondice. Věřím ale, že to každým zápasem bude lepší," uvedl na klubovém webu Pospěch.

Jeho kauzu by měla v blízké době vyřešit arbitráž, ke které se složitý případ dostal poté, co mu odvolací a revizní komise loni na podzim zákaz činnosti přerušila.

Slávistický trenér Michal Petrouš prostřídal během obou poločasů 19 hráčů. Odpočíval útočník Stanislav Vlček, který se dostává do formy po podzimní operaci kolena. Kapitánskou pásku navlékl zkušený brankář Martin Vaniak, jenž s týmem nečekaně zahájil zimní přípravu. Proti Sezimovu Ústí odchytal celých 90 minut.

V dalším zápase se Slavia střetne v neděli 23. ledna s Čáslaví, znovu na umělé trávě v Edenu od 10 hodin.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)
Branky: 40. Hloušek, 65. Koreš. Diváci: 100.
Sestava Slavie:
I. poločas: Vaniak - Janda, Vomáčka, Čelůstka, Hubáček - Hora, Dembélé, Kisel, Hloušek - Pospěch, Černý.
II. poločas: Vaniak - Dostál, Koubský, Čelůstka, Hubáček - Koreš, Milutinovič, Vyhnal, Hurka - Mikula, Zákostelský. Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: