Hlavní obsah

Kerič bude od léta sparťanem, dál se jedná o lednovém příchodu

PRAHA

Chorvatský fotbalový útočník Andrej Kerič bude od července hráčem pražské Sparty, s níž podepsal tříletou smlouvu. Letenský klub ale nadále jedná s Libercem o tom, zda by svou ofenzivní hvězdu neuvolnil už v lednovém přestupním termínu.

Foto: Vlastimil Vacek

Andrej Kerič

Článek

Kerič má v Liberci smlouvu do konce června a zdráhal se kontrakt prodloužit. Toho využila Sparta, která podle regulí svazu mohla půl roku před koncem smlouvy podepsat s hráčem vlastní kontrakt. "Podepsali jsme s Keričem tříletou smlouvu od 1. července," potvrdil personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Pokud by Kerič zamířil do Sparty až jako volný hráč, dostal by Liberec pouze částku určenou na základě tabulek smírčí komise. Odhadem by šlo o sumu kolem 1,2 milionu korun. Sparta však chce nejlepšího střelce sezony 2008/09 získat už nyní v lednu. Proto nabízí Liberci vyšší částku, podíl na dalším přestupu a také hráčskou kompenzaci. Zatím však nenašla s Libercem společnou řeč.

Naopak není vyloučeno, že Kerič stráví jaro v rezervním týmu Liberce, kam majitel klubu Ludvík Karl v minulosti přeřadil i bývalého kapitána Tomáše Zápotočného, který rovněž odmítl prodloužit smlouvu.

Reklama

Související témata: