Hlavní obsah

Věřím, že budeme ještě silnější, říká liberecký Holeňák

LIBEREC

Patří k nejzkušenějším libereckým fotbalistům, na nichž hodně staví i trenér Petr Rada. Stoper Miroslav Holeňák, který může v případě potřeby hrát i na postu defenzivního záložníka, se poctivě chystá na odvetnou část Gambrinus ligy. V první polovině února oslaví 35. narozeniny a do jara vstoupí s bilancí 394 zápasů odehraných v české nejvyšší soutěži.

Miroslav Holeňák

Článek

Jak hodnotíte dosavadní průběh zimní přípravy?

Cítíme se momentálně dost unavení, protože dostáváme pořádně zabrat a do těla. Ale to je asi podobné ve všech mužstvech. Jsem hlavně rád, když budu mluvit za sebe, že to zvládám zdravotně v pořádku. Nevynechal jsem ani jeden trénink a zápasy taky ne. Přeji si, aby mi zdraví vydrželo a stejně tak i ostatním klukům. Bohužel někteří ještě laborují se zraněními, ale věřím, že až se uzdraví, budeme ještě silnější.

Opět dirigujete obranu. Co říkáte na návrat levého beka Tomáše Janů do kádru?

Tomáš byl na hostování v Ústí nad Labem, ale ty čtyři měsíce utekly tak rychle, že jsme to ani nepoznali. Znovu zapadl mezi nás a všechno je v pořádku.

Myslíte, že zůstane i pro jaro?

Janů je velice zkušeným a kvalitním hráčem a osobně nevidím důvod, proč by měl třeba zase někam odcházet. Ale to není otázka pro mne.

Jak se těšíte na soustředění na Kypru?

Až dosud je příprava hlavně o běhání, ale na Kypru to bude více o herní stránce a o fotbale. Takže čekáme, že si zahrajeme na kvalitnějších terénech, než jsou doma.

Cíle do jarní části ligy?

Budeme chtít v lize navázat na závěr podzimu, kdy jsme z posledních čtyř zápasů nastřádali deset bodů a vylepšili jsme si postavení v tabulce. Pořád je o co hrát a ještě jsme se samozřejmě ani nevzdali myšlenek na evropské poháry, i když dostat se do nich bude vzhledem k síle soupeřů a ligové konkurenci hodně těžké.

Reklama

Související témata: