Hlavní obsah

Ukrajinský klub láká Jeslínka, Sparta zatím souhlas nedala

Sparťanský fotbalista Jiří Jeslínek úspěšně absolvoval testy na tréninkovém kempu ukrajinského klubu Krivbas Krivoj Roh, ale na přestup na první zahraniční angažmá ještě musí čekat. Ukrajinci dali Spartě nabídku na přestup, ovšem český klub si vzal do konce týdne čas na rozmyšlenou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Jiří Jeslínek (vlevo).

Článek

Zájem Ukrajinců útočníka získat potvrdil hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest. "Jirka byl v minulém týdnu na tréninkovém kempu v Turecku a uspěl, klub by ho rád angažoval. Hráč má o nabídku zájem, ale musí si počkat na souhlas Sparty," vysvětlil aktuální dění kolem na Letné nepříliš využívaného hráče. Na podobě hráčské smlouvy je fotbalista s případným novým zaměstnavatelem také domluvený.

Sparta nabídku potvrdila, ale zatím si vzala čas na rozmyšlenou. "Do konce týdne bychom měli mít jasno," řekl letenský personální ředitel Jakub Otava.

Třiadvacetiletý Jeslínek začal s fotbalem v Dukle Praha, ale většinu kariéry strávil ve Spartě. V dospělé kategorii však často hostoval: postupně působil v Českých Budějovicích, Mostu, Kladně a naposledy v Bohemians Praha. Dosud nasbíral 67 ligových startů a vstřelil čtrnáct branek. Na podzim se dostal do hry pouze čtyřikrát.

Ukrajinský klub je aktuálně na 13. místě nejvyšší soutěže s čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky.

Reklama

Související témata: