Hlavní obsah

Zůstane Wilfried, nebo přece jen přestoupí? Sparta jedná s Arnhemem

Pavel DosadilSport.cz

Přibližně 100 miliónů korun si musí připravit zájemce, který chce koupit útočníka Bonyho Wilfrieda. Není stále jisté, zda kanonýr fotbalové Sparty zůstane na Letné, nebo v zimním přestupním termínu odejde do zahraničí. Přestup reprezentanta Pobřeží slonoviny do anglického Sunderlandu sice padl, o slovo se však hlásí nizozemský Arnhem. Jeho zástupci dokonce budou jednat v Praze.

Foto: René Volfík, ČTK

Sparťanský útočník Bony Wilfried se raduje z gólu.

Článek

Byl v Liverpoolu na stáži a zápasy proti týmu z Anfield Road by pro něj byly velmi pikantní. Přesto není stále jisté, že fotbalová Sparta svého kanonýra Bonyho Wilfrieda i pro pokračování Evropské ligy udrží.

„Náš postoj je neměnný. Zatím nepřišla nabídka, která by klub po finanční stránce plně uspokojovala. Proto je o Bonyho transferu zbytečné v tuto chvíli dále hovořit. Pro nás je Wilfried po odchodu Juraje Kucky absolutně klíčovým hráčem, proto by nabídka na jeho uvolnění musela mít naprosto mimořádné parametry,“ konstatoval ještě před čtvrtečním návratem ze soustředění v Dubaji kouč Jozef Chovanec, který je zároveň generálním sportovním manažerem.

Záložník Kucka (uprostřed) už ze Sparty odešel. Bude ho následovat i Bony Wilfried (vlevo)?foto: Reuters/Valentin Flauraud

Do Anglie nemůže, na tahu je tedy bohatý Gruzínec

Wilfried je však stále středem pozornosti. Na podzim dal v Evropské lize pět gólů a patří k nejlepším střelcům celé soutěže. Velký zájem měl Sunderland, jehož kanonýr Darren Bent odešel do Aston Villy. Angličané údajně nabízeli v přepočtu 90 miliónů korun, jenže poté se zjistilo, že Bony by nedostal na ostrovech pracovní povolení.

Do hry tedy znovu vstoupil Arnhem. Momentálně je v nizozemské lize čtvrtý od konce a hraje o záchranu, klub ovšem vlastní zámožný gruzínský majitel Merab Jordania. A ten se nechal slyšet, že při budování silného mužstva pro něj peníze nehrají roli.

Arnhem zatím nabízel jen 75 miliónů, což bylo pro Spartu málo. Na pátek však Holanďané ohlásili svůj přílet do Prahy. „A pokud sem vedení Arnhemu přiletí a chce znovu jednat, je možné, že se jeho nová nabídka představám Sparty blíží,“ řekl hráčův manažer Dalibor Lacina deníku Sport.

„Mohu potvrdit, že zástupci obou klubů se osobně sejdou. Jde však spíše o vyjasňování pozic. Není to tak, že by měl Bony v nejbližších hodinách přestupovat,“ konstatoval ředitel komunikace letenského klubu Ondřej Kasík pro Sport.cz.

Útočník Liberce Andrej Kerič, zatím nemá jasno, kdy se objeví na Letné.foto: Právo/Milan Malíček

V sobotu mužstvo odlétá do Španělska

Sparta již v sobotu odlétá na soustředění do španělské La Caly. Zápasy v rámci Marbella Cupu budou posledním testem před šestnáctifinále Evropské ligy s Liverpoolem (17. února v Praze, 24. února odveta venku). Letenští vstoupí do turnaje úterním duelem s gruzínským týmem FC Zestafoni, dalšími účastníky jsou Polonia Varšava, Kubaň Krasnodar, Zenit Petrohrad, Lokomotiv Plovdiv, Dynamo Kyjev a Dněpr Dněpropetrovsk. V neděli ještě Pražané stihnou přátelský zápas s rumunským Temešvárem.

Bude v letadle sedět i Wilfried? Ani to není stoprocentně jisté, nehledě na zájem Arnhemu. Útočník má totiž svalové problémy a během soustředění v Dubaji trénoval individuálně, nezasáhl proto do žádného ze zápasů.

Sparta také nadále jedná s Libercem, aby získala Andreje Keriče již pro jaro. Chorvatský útočník neprodloužil ve Slovanu smlouvu, od léta se upsal Spartě a liberecký klub ho za trest poslal do béčka.

„Předložili jsme Liberci další nabídku, protože máme zájem, aby Kerič přišel již během zimní přestávky. Ke shodě jsme však zatím nedošli,“ popsal situaci Kasík.

Reklama

Související témata: