Hlavní obsah

Sparťanští fotbalisté jedou do Španělska hledat sestavu pro jaro

PRAHA

Účast na turnaji Marbela Cup, dva další přípravné zápasy a především hledání ideální sestavy pro blížící se start jarní části sezony čekají na sparťanské fotbalisty, kteří se po dvoudenním pobytu v Praze v sobotu vydají na další herní soustředění. Po účasti na turnaji ve Spojených Arabských Emirátech je čeká cesta do Španělska.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Sparta bude ladit formu ve Španělsku.

Článek

Sparta v Dubaji třikrát prohrála, ale oproti plánu přidala ještě jeden přípravný zápas se Šachtarem Doněck, s nímž remizovala 1:1. A podobný režim čeká sparťany také v La Cale, oblíbeném resortu, kam cestují již několik let. "V neděli budeme hrát (mimo turnaj) s Temešvárem a domluveni jsme i s Dynamem Kyjev. Jen se až na místě musíme s Ukrajinci domluvit na přesném termínu mezi turnajovými zápasy," řekl ČTK Jozef Chovanec, generální sportovní manažer a trenér v jedné osobě.

V Dubaji kouč nekladl důraz na výsledky, i když prohry Chovance mrzely. "Vždy

hrajeme o výsledek, kdo by chtěl prohrávat? Ale v sestavách jsme často improvizovali, bylo pro nás důležitější vidět v akci hráče i na jiných postech než obvykle. Do zápasů jsme navíc šli z plné přípravy," uvedl Chovanec, který ani jednou do hry neposlal Bonyho Wilfrieda a Tomáše Zápotočného.

V obou případech kvůli drobným zdravotním problémům. "Oba trénovali, ale nechtěli jsme v zápasech riskovat zhoršení jejich stavu. Do Španělska však odlétají v plné síle, letí stejný kádr, jako byl v Dubaji," řekl letenský trenér necelé tři týdny před prvním zápasem proti Liverpoolu v Evropské lize.

Reklama

Související témata: