Hlavní obsah

Čekáme na uzdravení marodů, říká teplický kouč Plíšek

Josef PešoutPrávo

Tepličtí fotbalisté se nedostali do semifinále Tipsport ligy, a tak si ve volném termínu pozvali k sobotnímu přípravnému zápasu tým Bohemians 1905. A zvítězili na domácí umělé trávě 3:1. „Vyzkoušeli jsme si nové složení obrany, ale hlavně čekáme na uzdravení marodů,“ komentoval duel v rozhovoru pro Sport cz. trenér severočeského celku Jiří Plíšek.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

V jaké fázi přípravy se nacházíte?

Zápasem s Bohemians 1905 jsme ukončili měsíc, kdy jsme se věnovali hrubé přípravě. Je určitě dobře, že jsme utkání dokázali zvládnout herně i střelecky. A to i v sestavě, v níž dostali prostor hráči širšího kádru, abychom i v jejich podání viděli nové věci. Improvizovali jsme v obraně, ale to k tomuto období patří. Každé vítězství má svou hodnotu.

Nebyli jste kompletní. Co je příčinou absence některých hráčů?

Trošku jsme podlehli chřipkové viróze, do toho vstoupily u někoho i střevní problémy. Trápí nás zranění Ljevakoviče a Vachouška a jejich léčení vypadá na delší dobu. Proto jsme nechtěli tlačit na hranu, aby marodi šli do zápasu s Klokany. Chceme udělat maximum, aby se nám hráči uzdravili, na což trpělivě čekáme.

Na konci ledna by se mělo rozhodnout o osudu testovaných záložníků Jungra z Vlašimi a Vůcha z Hlavice. Jak to s nimi vypadá?

Na začátku příštího týdne bude jasné naše resumé. Zaujali mě v přípravě s tím, že by nám mohli v budoucnu pomoci. Určitě stojí za to rozvinout diskusi o jejich zapojení do mužstva.

Jaký je nejbližší program týmu?

V úterý hrajeme v Teplicích proti německému Chemnitzu. Ale to asi nastoupí kombinovaná sestava z hráčů áčka i béčka. A v sobotu se představíme ve Vídni proti Rapidu, pro který to bude jarní generálka. Očekávám kvalitní zápas, který nám může přinést zkušenosti. Vracíme se do Prahy a v neděli 5. února pak odlétáme přímo na soustředění na Kypr, kde se hodláme zaměřit už na herní prvky na přírodních terénech. Pojedeme s celým kádrem.

Ústí nad Labem má zájem o některé teplické hráče. Uvažujete, že byste někoho ze svých svěřenců pustil do tohoto celku na hostování?

Jistě se k tomu při debatách budeme věnovat. Ale mělo by to přijít na jednání až ve chvíli, kdy budou naši marodící hráči zdraví, a budeme vědět, jaký skutečný kádr máme v Teplicích k dispozici.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: