Hlavní obsah

Poslední den přestupů přinesl stěhování českých fotbalistů do Německa

PRAHA

Hned čtyři čeští fotbalisté nabrali v poslední den přestupního období v hlavních evropských ligách směr Německo. Reprezentant Jan Polák přestoupil z Anderlechtu Brusel do Wolfsburgu. Bundesligu si vyzkouší i Adam Hloušek, kterého získal Kaiserslautern na hostování ze Slavie. Do druhé ligy míří Miroslav Slepička, který bude oblékat dres Fürthu, a Martin Hudec, jehož získalo Karlsruhe.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jan Polák na srazu reprezentace

Článek

Devětadvacetiletý Polák se do bundesligy vrací po třech a půl letech. Bývalý záložník Norimberku se dnes dohodl na přestupu z Anderlechtu do Wolfsburgu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Výše odstupného nebyla zveřejněna.

Předloňský německý mistr po nevydařeném podzimu sháněl posilu, která by v záloze pomohla zpevnit defenzivu. Neuspěl s nedávnou oporou Bayernu Mnichov Nizozemcem Markem van Bommelem, který dal přednost AC Milán, a tak se obrátil na Poláka.

"Slíbili jsme Janovi, že pokud přijde zajímavá nabídka pro všechny strany, tak ho pustíme. A ta nabídka přišla. Myslím, že spokojeni můžeme být všichni," řekl sportovní manažer Anderlechtu Herman van Holsbeeck.

Hloušek má přinést ofenzivní kvalitu

Českou kolonii v Kaiserslauternu rozšíří Hloušek, kterého Slavia uvolnila na půlroční hostování s opcí. Talentovaný středopolař dnes úspěšně absolvoval zdravotní testy a stane se spoluhráčem Jana Morávka, Jiřího Bílka a zraněného Jana Šimůnka. Pro trojnásobného reprezentanta jde o premiérové zahraniční angažmá.

"S Adamem Hlouškem získáme další kvalitu do naší ofenzivy," prohlásil šéf německého klubu Stefan Kuntz. "Je to mladý, rychlý a hladový hráč, který se bude chtít v bundeslize prosadit. Jsme přesvědčeni, že nám může pomoci v dosažení našich cílů," dodal Kuntz na adresu dvaadvacetiletého záložníka.

Slepička se v létě zřejmě opět vrátí do Chorvatska

Útočník Slepička jde na půlroční hostování z Dinama Záhřeb pomoci Fürthu v boji o postup z druhé ligy. Aktuálně čtvrtý tým tabulky však nemá ve smlouvě opci, a tak se bývalý hráč Příbrami, Liberce či Sparty v létě zřejmě vrátí do Chorvatska.

V druhé lize se Slepička může potkat s obráncem Hudcem, který dnes podepsal půlroční smlouvu s Karlsruhe. Osmadvacetiletý stoper na podzim odehrál devět zápasů za Brno, kde byl na hostování z Olomouce. Brněnský klub na něj však neuplatnil opci a Olomouc mu umožnila zdarma odejít do Německa, kde Hudec působil již v minulé sezoně v dresu Koblenze.

Do Německa mohl zamířit i Tomáš Pekhart, o kterého stál Norimberk. Mladý útočník však nakonec zamířil z Jablonce na půlroční hostování bez opce do pražské Sparty. Do ní přichází jako náhrada za Bonyho Wilfrieda, který v neděli přestoupil do Arnhemu. "O Tomáše měla zájem řada zahraničních klubů, ale pro jeho rozvoj bude lepší, když jaro stráví ve Spartě," řekl ČTK jablonecký šéf Miroslav Pelta.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava