Hlavní obsah

Obránce Bohemians 1905 Cseh je na testech v ruském Permu

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 by mohli před startem jarní části první ligy přijít o stopera Martina Cseha. Slovenský reprezentant do 21 let odcestoval do turecké Antalye, kde absolvuje soustředění s Permem. V polovině února se rozhodne, zda ho ruský celek angažuje, či zda se vrátí zpět do Bohemians.

Foto: Petr Horník, Právo

Stanislav Vlček ze Slavie (vpravo) bojuje o míč s Martinem Csechem z Bohemians 1905.

Článek

Dvaadvacetiletý obránce patří k největším talentům vršovického klubu. Od svého příchodu v roce 2009 ze Slovanu Bratislava odehrál v lize 29 zápasů a vstřelil jeden gól. V závěru podzimu nastupoval pravidelně buď jako stoper nebo levý obránce.

Přestup hráče, který má na kontě šest startů za slovenskou jednadvacítku, by mohl pomoci Bohemians vypořádat se s nepříznivou finanční situací. "Pro nás by byl jeho přestup zajímavý nejen z finančního hlediska, ale i vzhledem k tomu, že chceme, aby Bohemka postupně a více fungovala na mezinárodní úrovni. To musí být náš cíl a ruský přestupový trh je v současném evropském rozložení stále jedním z nejzajímavějších," řekl ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

Přestože Cseha zahraniční angažmá láká, sám se nebrání případnému setrvání v pražském celku. "Určitě by to byl další postupný krok v kariéře. Ruská liga jde každým rokem nahoru a již je jednou z předních evropských soutěží," řekl Cseh pro klubový web. "Pokud si mě Perm nevybere, tak se nic neděje. Vrátil bych se do Bohemky a i nadále bych za ni bojoval tak jako doposud," dodal.

Reklama

Související témata: