Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka si dvakrát změřili síly s Jihlavou

Fotbalisté Slovácka prohráli jeden ze dvou přípravných zápasů s druholigovou Vysočinou Jihlava. V prvním duelu dnes Slovácko na umělé trávě v Kunovicích zvítězilo 2:0, v druhém utkání v kombinované sestavě podlehlo 0:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky. Ilustrační foto

Článek

"Před odletem do Turecka byly oba zápasy dobrou herní prověrkou. Zejména v prvním utkání jsme si vypracovali dostatek šancí, dost jsme jich ale neproměnili," poznamenal trenér Slovácka Miroslav Soukup.

V úvodním utkání mělo Slovácko hru pod kontrolou, vedení se ale ujalo až po vlastním gólu jihlavského obránce Šilingra, jenž se nedohodl s brankářem. Po změně stran se hra vyrovnala, až v posledních dvaceti minutách získalo Slovácko opět převahu. Tu vyjádřilo druhou brankou po Ondřejkově střele z hranice šestnáctky.

V druhém vzájemném utkání dal trenér Soukup příležitost několika hráčům z juniorky. Druholigový celek byl útočnější, jedinou branku zápasu zaznamenal jihlavský Karlík, který navíc trefil i tyč.

Přípravné fotbalové zápasy:
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 28. vlastní Šilinger, 71. Ondřejka.
Sestava Slovácka: Heča - Kuncl, Kordula, Reinberk, Nešpor - V. Valenta, Perútka, Volešák, Hlúpik - Ondřejka, Fujerik.
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 68. Karlík.
Sestava Slovácka: Filipko (46. Slovák) - Ruman, Mezlík, Starý, Jeleček - Habanec (60. Ohnútek), Kleiber, Brusík, Urbánek - Švancara, Nestorovski. Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: