Hlavní obsah

Po operaci se cítím v pohodě, říká jablonecký Krajčík

V létě přišel jako velká posila obránce Matej Krajčík z pražské Slavie do Jablonce. Ihned se zabydlel v základní sestavě ambiciózního mužstva, ale pak ho zradily zdravotní problémy. Po několikaměsíční pauze je ale zpátky a plný elánu. „Po operaci se cítím v pohodě,“ řekl Krajčík v rozhovoru pro Sport.cz po středečním přípravném zápase s týmem Sezimova Ústí.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Matej Krajčík

Článek

Po zranění se znovu vracíte do jablonecké sestavy. Jak dlouho jste chyběl?

Od devátého kola ligy, které se hrálo ve druhé polovině září. Naposledy jsem hrál proti lídru z Plzně. Oddaloval jsem operaci a dělal jsem všechno pro to, abych na ni nemusel. Nakonec jsem se jí podrobil a do přípravy s mužstvem jsem se zapojil ještě před koncem podzimu, ale do zápasů jsem nezasáhl. Naplno trénuji od ledna.

Jak se momentálně cítíte?

Zatím v pohodě. Čekal jsem to horší, ale žádné problémy nemám. Současně vím, že jarní liga bude něco jiného než nynější příprava. Když mi noha nadále vydrží, měl bych být konečně v pořádku.

Jablonci odešel nejlepší střelec Pekhart do Sparty. Je to komplikace pro váš tým?

Tomáš dal na podzim v lize jedenáct gólů, další čtyři v Ondrášovka Cupu a pět za reprezentační „jedenadvacítku“. Ala naskytla se mu šance k odchodu, kterou chce využít. Musíme si poradit i bez něj, i když to bude těžké. Třeba se chytne Vukovič po návratu z hostování v Kladně. Vepředu může hrát i Vošahlík. Oba nastoupili společně v útoku několikrát i v přípravných zápasech.

Mění se něco na jabloneckých ambicích?

Myslím, že ne. Vedení klubu by zase chtělo, abychom hráli o pohárovou Evropu.  Jestli to bude z ligy, nebo z poháru? Obě cesty jsou otevřené. Bylo by špatné, kdybychom se se současným kádrem pohybovali v lize někde ve středu tabulky. Jsme čtvrtí a pořád máme na to, abychom bojovali o medailové příčky.

V sobotu odlétáte na soustředění do Turecka. Co od něj očekáváte?

Doladíme formu na kvalitních terénech.

Reklama

Související témata: