Hlavní obsah

Sparťané Třešňák a Hejda zvýší v Jablonci konkurenci, těší kouče Komňackého

JABLONEC NAD NISOU

Jablonečtí fotbalisté získali v pátek dvě zbrusu nové posily. „Na půlroční hostování přicházejí stoper Hejda a útočník Třešňák ze Sparty,“ potvrdil pro Sport cz. příchod mladíků z kádru letenského mužstva trenér Severočechů František Komňacký. V sobotu odlétá tým na soustředění do Turecka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

V jaké fázi přípravy se nacházíte?

Po měsíci, kdy jsme se věnovali kondici, přecházíme od hrubé přípravy k herní stránce. Chtěli jsme co nejvíce uspět v Tipsport lize, ale prohráli jsme v semifinále s týmem Zlatých Moravců. Přesto bereme i třetí místo a jsme rádi, že jsme se turnaje zúčastnili.

V Tipsport lize za Jablonec ještě hrál Pekhart, který před pár dny odešel do Sparty. Máte představu, jak ho nahradíte?

Ztratili jsme hráče, který dal na podzim jedenáct gólů v lize, čtyři v Ondrášovka Cupu a pět za reprezentační „jedenadvacítku“. Nezbývá nám, než věřit, že se o střeleckou bilanci podělí místo Pekharta ostatní hráči. Snad se rozstřílí Lafata. Máme Vošahlíka, který se může přesunout z kraje zálohy do útoku. Je tady navrátilec z Kladna Vukovič. Sparta nám v pátek pustila na půlroční hostování útočníka Třešnáka a stopera Hejdu. Oba zvýší konkurenci v kádru, takže jejich příchod samozřejmě vítám. Měli by za týmem dorazit příští týden na soustředění do Turecka. Čím dřív se k nám připojí, tím lépe.

Letí mužstvo do turecké Antalye v sobotu kompletní?

Vošahlík a Kovařík mají program s reprezentační „jedenadvacítkou“, která hraje ve středu v Nizozemsku. A já budu od pondělí v roli asistenta Michala Bílka na srazu s reprezentačním „áčkem“, které nastoupí ve středu v Chorvatsku. S Jabloncem tedy do Turecka necestuji, ale dorazím za klubovým týmem po skončení reprezentační akce. Totéž platí i pro dva zmíněné kluky z „jedenadvacítky“. V cestování problém nevidím, to je v dnešní době legrace. Na začátku jabloneckého soustředění v Antalyi mě zastoupí asistent Jozef Weber.

A co marodka?

Mimo hru je momentálně jen Haurdič, který to po zranění zkoušel, ale znovu se mu obnovily svalové potíže.

Už máte jasno o složení mužstva pro jaro?

Největší tlačenice na místa v sestavě je ve středu zálohy - Loučka, Eliáš, Marek Jarolím, Piták, mladý Vaněk ze Slavie. Já si na nedostatek hráčů nestěžuji.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články