Hlavní obsah

V Brně něco nefunguje, říká Michálek po návratu do Jablonce

Se čtyřmi góly byl záložník Tomáš Michálek nejlepším podzimním střelcem Zbrojovky Brno ve fotbalové lize. A to do týmu přišel až v průběhu sezóny z Jablonce, kde nedostával výraznější příležitost. Na sever Čech se nyní z hostování vrátil, ale velké iluze o svojí nejbližší budoucnosti si nedělá. Alespoň to vyplynulo z jeho rozhovoru pro Sport cz.

Článek

Jak jste se dostal do Brna?

Bylo to pro mě překvapení, že se mi ozvalo. Stalo se to po čtvrtém podzimním kole, kdy Zbrojovka neměla v tabulce ani bod. Na nabídku jsem kývl, protože jsem v Jablonci už nenastupoval a vycítil jsem, že asi ani nebudu. Tak jsem se rozhodl, že to v Brně zkusím. Šlo o moji první změnu dresu v rámci české ligy, protože až do loňského září jsem ji hrál jen za Jablonec.

Co říkáte na svou bilanci v brněnském dresu?

Dal jsem čtyři góly, což není špatné. Ale jinak v klubu panovala výsledková nespokojenost.  Vždyť jsme skončili po podzimu předposlední. Když jsem tam přišel, tvrdil jsem, že Brno by mělo být výš, než na chvostu tabulky. Bohužel tam něco nefunguje, ale do podrobností se pouštět nebudu.

Proč ve Zbrojovce nepokračujete?

Pravda je taková, že jsem dostal nabídku i na jaro. Ale ze svých důvodů, které nechci zmiňovat, jsem zvolil návrat do Jablonce. Mám smlouvu do léta, kterou dodržím. A pak se poohlédnu po něčem jiném.

Jak vidíte svou pozici v Jablonci?

Abych byl upřímný, jsem tady asi jen do počtu. V přípravných zápasech nastupujeme každý na poločas. Zatím se snažím bojovat, ale ve svých třiatřiceti letech jsem soudný natolik, že vím, že mladší kluci jsou lepší. I z vedení klubu mám signály, že přednost dostanou mladíci. Nevím, co by se muselo stát, abych hrál pravidelně. Jsem realistou a nevěřím tomu.

Co očekáváte od soustředění v Turecku?

Zpočátku dostanou asi šanci všichni členové kádru, ale ve zbývajících dvou utkáních už zřejmě nastoupí hráči, připadající v úvahu pro základní sestavu.

Reklama

Související témata: