Hlavní obsah

Kouče fotbalistů Slovácka potěšily výsledky v turecké přípravě

ANTALYA

S bilancí dvou vítězství, jedné remízy a jedné porážky se dnes vrátili fotbalisté prvoligového Slovácka z herního soustředění v Turecku. Kouč po podzimu devátého týmu tabulky Miroslav Soukup byl spokojen nejen s tréninkovými podmínkami a soupeři, ale také s postupným vyjasňováním základní sestavy pro jarní ligovou premiéru.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Slovácka Miroslav Soukup

Článek

"Rozhodně nebyly peníze investované do tohoto soustředění vyhozené. Nyní musíme tureckou přípravu zužitkovat v jarní sezoně," uvedl po návratu Soukup, který se ale nechtěl vyjadřovat k případnému výkonnostnímu posunu svých svěřenců. "To ukáže až jarní sezona," poznamenal trenér, podle nějž bylo v Turecku i počasí pro fotbalovou přípravu nejlepší za několik posledních let.

Za výhodu považuje kouč Slovácka, že se v zimní přestávce kádr jen minimálně obměnil. Oproti soustředění před sezonou loni v létě zůstal tým ze 70 procent stejný. "Považuji to za pozitivní. V některých herních detailech se posunujeme," tvrdil Soukup.

Slovácko porazilo maďarský Györ 3:0, chorvatský Zaprešič 3:1, s korejským Kjongnamem prohrálo vysoko 0:5 a v posledním zápase remizovalo s rumunským Targu Mures 2:2. Původně mělo Slovácko poslední zápas odehrát s Lechií Gdaňsk, polský tým ale z původní domluvy na poslední chvíli couvl. Odřeknutí zápasu omluvil několika zraněnými hráči a manažer soustředění narychlo sehnal rumunského soupeře.

"Tento zápas byl, pokud pominu prohru s korejským týmem, z naší strany nejméně vydařený. Na našich hráčích už byla patrná únava z náročného programu. Proto chyběla oproti úvodním zápasům větší koncentrovanost," dodal trenér.

Po návratu do domácích podmínek chce už Soukup co nejvíce využívat přípravu na přírodních trávnících. V sobotu čeká Slovácko na domácím stadionu atraktivní předligová generálka s vedoucím celkem slovenské nejvyšší soutěže Žilinou. I začátek ligového jara si pak Slovácko užije na domácím trávníku, neboť v prvním kole hostí Bohemians 1905 a hned nato přijede do Uherského Hradiště vedoucí tým tabulky Viktoria Plzeň.

Reklama

Související témata: