Hlavní obsah

Sparťanský kapitán Řepka život neslíbil, s Liverpoolem se však chce o šanci rvát

PRAHA

Život fanouškům neslíbil, zato je ujistil, že ve čtvrteční noci nechá na letenském trávníku v pohárové konfrontaci s Liverpoolem všechno, co v něm je. „A všichni spoluhráči také, protože větší výzva než utkat se s Reds neexistuje. Na tenhle zápas se chystáme dlouhou dobu a já osobně se na něj strašně těším,“ rozpovídal se kapitán fotbalové Sparty v chatu se čtenáři Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.cz

Článek

Velká slova nemá rád, proto také Tomáš Řepka z úst nevypustil, že ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Liverpoolem položí třeba život, jen aby jeho Sparta uspěla. „To jsou velké a silné fráze,“ pravil lakonicky, hned však dodával: „To utkání je pro nás ohromným svátkem. Pro hráče, trenéry, celý klub. A navíc – konfrontací s anglickým fotbalem není nikdy dost. Chceme si zápas užít, půjde nám o to, abychom z něho měli dobrý pocit my, stejně jako lidé v ochozech. Necháme na hřišti úplně všechno, co v nás je. Nebudu tvrdit, že naše šance v pohárové konfrontaci s Liverpoolem jsou vyrovnané, ale každopádně existují. A dokud šance žije, popereme se o ni.“

Jasně, tři tisíce za lístek je hodně

Letenský stadión však není stále ještě kupodivu vyprodán, protože vysoké vstupné mnoho fanoušků odradilo. Řepka je chápe. „Tři tisíce korun je určitě hodně, ale i tak by byla škoda, kdyby střetnutí nebylo vyprodané. Zbývají ještě dva dny, takže věřím, že se nějaké vstupenky ještě prodají,“ potvrdil, že letenským příznivcům rozumí.

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

Dokonce ani jejich narážkám na potřebu změn v klubovém vedení se nevyhnul. „Rozumím a tuším, jakou změnu máte na mysli, ale tu moc jako fanoušci nemáte. Je od vás hezké, že máte o svůj klub zájem a že byste chtěli dosáhnout změn, jenže je tady majitel, jenž rozhoduje.“

Nedostat gól, o to půjde

Samozřejmě že většina otázek v on-line chatu na Sport.cz směřujících na Tomáše Řepku se točila kolem Liverpoolu. Stejně jako některé invektivy věštící Spartě pořádnou nakládačku a dožadující se, aby letenský kapitán tipoval počet gólů, které jeho mužstvo inkasuje. „Na stupidní otázky a invektivy stupidní odpověď, takže bez komentáře,“ vyrovnal se s nimi Řepka šmahem. „Samozřejmě že budeme chtít vyhrát, ale já budu šťastný, když nedostaneme gól. V konfrontaci s protivníkem kalibru Liverpoolu, a na evropské pohárové scéně k tomu, se takovéto věci cení. Bylo by chybou doma inkasovat a za týden pak muset na Anfield Road v odvetě manko dohánět,“ naznačil sparťanský kapitán, s čím on a jeho spoluhráči do zápasu půjdou.

Gerrard by Liverpoolu scházel. A moc!

Možná by jim trochu nahrála a pomohla avizovaná absence kapitána Liverpoolu Gerrarda, jenž laboruje s nataženými třísly a v Praze zřejmě hrát nebude. „Absence takové modly, jakou je Gerrard, by byla pro soupeře určitě citelná. Na mužstvu by to bylo určitě patrné, protože něco jiného je hrát s Gerrardem a něco jiného bez něho,“ přitakával i Řepka.

Tomáš Řepka při chatu se čtenáři Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

I Sparta se však bude muset vyrovnat s absencí Wilfrieda, který v zimní přestávce odešel do Holandska a jenž bude proti Liverpoolu citelně chybět. „Pochopitelně, protože v ofenzivě pro nás znamenal hodně a v konfrontaci s Liverpoolem by nám pomohl. Jeho rozhodnutí ale svým způsobem chápu a rozumím mu, protože se chce fotbalově dál vyvíjet, má ambice a ucítil, že přišel čas odchodu. Jeho síla, houževnatost a góly – to vše nám samozřejmě bude chybět. Proti Liverpoolu i v lize. Přišli však jiní hráči, kteří by ho měli nahradit. A hráči kvalitní, ať již jde o Zápotočného, Keriče, Švejdíka, Pekharta či Abenu, protože po dlouhé době se Spartě nákupy skutečně povedly a všechny nové akvizice mají na to, aby se objevily v základní sestavě,“ naladil Řepka sparťanské fanoušky do optimistické tóniny.

Máme na titul i Ligu mistrů

Na Letné bude na jaře zapotřebí, protože Sparta figuruje v tabulce zatím na druhé příčce s čtyřbodovým mankem za vedoucí Plzní. A přitom samozřejmě titul moc a moc chce...

„Současné mužstvo má sílu na to, aby ho získalo, i když jaro bude velice těžké. A nejen proto, že Plzeň je před námi o čtyři body, ale i proto, že na svou chvíli určitě čekají i mužstva za námi. Zbývá ještě třináct ligových kol a já bych si stejně jako v loňské sezóně přál, aby se o titulu rozhodovalo až v úplně posledním kole. A pochopitelně abychom ho získali my, což má ale jeden háček – Plzeň. Ta má velice kvalitní mužstvo, šikovně poskládané z kvalitních fotbalistů v čele s Pavlem Horváthem, což pro nás představuje obtíž... Věřím ale, že si i s ní poradíme a ligový primát získáme. A nejen primát – jsem přesvědčen, že současné sparťanské mužstvo má i na to, aby se po letech probojovalo i do základní skupiny Ligy mistrů,“ věří Tomáš Řepka.

Obránce pražské Sparty Tomáš Řepka při chatu na Sport.czfoto: Právo/Petr Hloušek

Zda by v ní Sparta hrála s Řepkou či bez něho, i na to současný letenský kapitán odpovídal. „Chci hrát do doby, dokud budu zdravý a budu se cítit dobře, dokud uvidím, že mě mužstvo potřebuje a já mu budu mít co dát. Podstatné je, abych byl zdravý,“ prozradil v chatu se čtenáři Sport.cz Tomáš Řepka.

Reklama

Související témata: