Hlavní obsah

Ústí je sice skromný, ale příjemný klub, říká fotbalový gólman Vorel

Získal dva mistrovské tituly s pražskou Slavií, za kterou si brankář Michal Vorel zachytal i v Lize mistrů proti Arsenalu a udržel čisté konto. To byl pro něj největší fotbalový zážitek. Momentálně se ale chystá na boje o záchranu v první lize v dresu posledního celku tabulky FK Ústí nad Labem, kam před pár dny přišel na půlroční hostování z Mladé Boleslavi.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář Michal Vorel ještě v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

V pětatřiceti letech máte za sebou už bohatou brankářskou kariéru. Připomeňte alespoň některá svoje dosavadní působiště...

Začínal jsem v pražské Dukle, kde jsem jako její odchovanec přešel z dorostu do mužů a stihl jsem v sezóně 1993/94 i její poslední rok účinkování v nejvyšší soutěži. Mým spoluhráčem byl například Josef Němec.

Půl roku jsem strávil v kádru Baníku Ostrava, odkud jsem šel na hostování do Blšan, kde tehdy za trenéra Beránka působili Vrabec, Bittengel, Hogen, gólman Chvalovský. Následovala Opava s trenérem Bartlem a mužstvo tehdy mělo v první lize kvalitní úroveň. Slovenskou ligu jsem okusil v Púchově a v Senci.

Českou první ligu jsem pak znovu poznal v Jihlavě pod trenérem Večeřou. Vytáhla si mě Slavia a jsem rád, že jsem se podílel na jejím titulu v roce 2008. Byl jsem i u toho druhého o rok později. V lize jsem zatím naposledy chytal v předešlém ročníku za Mladou Boleslav, kde jsem na podzim plnil jen roli brankářské trojky.

A minulý týden jste se ocitl v Ústí nad Labem. Jak tenhle přesun berete?

Poté, co se týmu zranil Radim Novák a Buček se vrátil do Ostravy, hledal klub narychlo gólmana. Ústí nejprve oslovilo Boleslav a pak i mě a hned jsme se domluvili. Ani jsem nedoufal, že ještě dostanu šanci v prvoligovém celku. Pro manažery přece jen už nejsem nejmladší. Možná je to můj poslední půlrok v lize, protože v létě mi končí v Boleslavi smlouva.

První dojmy ze severu Čech?

Ústí je takový skromný, ale příjemný klub. Oproti Boleslavi, která má na rozdíl od Ústí kvalitní stadión i zázemí, je to prostě jiné. Dojíždím z Prahy s ještě dalšími třemi spoluhráči. V tom problém nevidím, i když to mám přece jen o kousek dál, než do Boleslavi, kam nás z Prahy cestovalo více.

Jarní část ligy začínáte na „domácím“ stadiónu v Teplicích proti Olomouci. S čím do toho půjdete?

Mám respekt z každého soupeře a samozřejmě vím, že za Olomouc hraje nejlepší ligový střelec Michal Hubník. Nikdo nemůže od nás očekávat, že budeme bojovat o střed tabulky. Ústí s dvanácti body po sedmnácti kolech je ohroženo sestupem. Taková je realita.

Nemrzí vás, že celá zimní příprava probíhá jen v domácích podmínkách bez zahraničního soustředění? Když na to nejsou peníze, tak se musíme přizpůsobit situaci. Trénujeme prostě v Ústí a stejně jako soupeři se chceme připravit na jaro co nejlépe.  

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články