Hlavní obsah

Ústeckého kouče Habance těší příchody Stožického a Jindráčka

USTÍ NAD LABEM

Doslova za pochodu skládá kádr pro jarní boje o záchranu trenér ústeckých fotbalistů Svatopluk Habanec. Dlouho se zdálo, že tým půjde do nadcházející části sezóny bez posil, ale týden před ligovým startem přece jen dochází k toužebně očekávanému doplnění kádru.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenérská lavička nováčka soutěže Ústí nad Labem - zleva lékař Vladimír Pavlov, trenér Svatopluk Habanec a asistent trenéra Jan Poštulka.

Článek

„Jsem rád, že kromě olomouckého stopera Dreksy nově přišli z Teplic záložník Stožický a útočník Jindráček, který se vlastně vrací do klubu po třech měsících. To jsou jména, o která jsem stál. Jejich největší předností by mohla být fotbalovost. Určitě budeme mít dostatečně početnou soupisku, do níž patří i bosenský záložník Lamešič, Holek z juniorky Sparty a samozřejmě brankáři Vorel z Mladé Boleslavi a Kovář z Liberce. Další posily už nečekáme,“ uvedl ústecký kouč.

Zároveň naznačil, že někteří hráči po právě vrcholící přípravě odejdou. „Rozloučili jsme se s Francem i Martinem Hruškou, který byl na zkoušce z Plzně. A verdikt o tom, že s nimi nepočítáme, vyslechnou Svátek, Gibala a Benčík. Aby měli zápasové vytížení, tak jim nabídneme, aby si našli nové působiště,“ prozradil novinky Habanec. Mrzí ho zranění brankáře Nováka, Hyčky, Martykána a Zachariáše.

Vlastimil Stožický má v lize odehráno na devadesát zápasů a starty nasbíral v dresech Teplic, Jablonce, Mostu a znovu Teplic. „S Ústím jsem byl v kontaktu delší dobu, ale pořád se nedařilo dotáhnout moje hostování do konce. Teď jsem už mohl s ústeckými kluky navázat na tréninkový rytmus. Jako krok zpět přesun z Teplic do Ústí určitě neberu. Prošel jsem několika severočeskými kluby, a že to tak vyšlo, je spíše náhoda. Výhodou je, že nemusím daleko dojíždět,“ líčil Stožický, který se před pár dny vrátil z teplického soustředění na Kypru.

„Kdybych dal na jaře za Ústí pět gólů, bylo by to příjemné. Ale předem to zaručit nemohu,“ usmál se záložník. „Odstup na příčky, znamenající záchranu, není tak velký a věřím, že můžeme tuhle ztrátu dotáhnout. Cítím, že ústecké mužstvo má na to, aby předvádělo dobrý fotbal, když budeme kolektivně pracovat,“ zamyslel se Stožický.

Útočník Martin Jindráček absolvoval zimní přípravu v Teplicích, ale návrat do Ústí ho nepřekvapil. „To, že jsem se neudržel v teplickém kádru, neberu jako zklamání. I Ústí je přece v první lize a za půl roku se znovu poperu o šanci v Teplicích. Záleží na mně, jak budu hrát. I když z Ústí odešel Kraut do Ostravy, nesmíme to brát jako oslabení. Zase se uzdravil Veverka a věřím, že budeme mít nějakou ofenzivní sílu,“ uvažoval Jindráček.

Reklama