Hlavní obsah

České Budějovice touží po co možná nejrychlejší záchraně

S cílem co nejdříve zachránit nejvyšší soutěž vstupují fotbalisté Dynama České Budějovice do jarní části první ligy. Na dnešní tiskové konferenci to řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér prvoligových fotbalistů Dynama České Budějovice Jaroslav Šilhavý

Článek

Českobudějovičtí jsou momentálně s 18 body na třinácté příčce a v neděli je na úvod jara čeká domácí duel s Teplicemi. "V přípravě se nám celkem dařilo, ale teprve až samotné soutěžní zápasy ukážou, jak na tom opravdu jsme," uvedl Šilhavý.

Jeho tým v nedělní generálce porazil Mladou Boleslav 3:0. Podle Šilhavého předvedli hráči v tomto duelu asi nejpovedenější výkon v přípravě. "Srovnatelně dobrý zápas jsme sehráli také s Riedem," připomněl remízu 1:1 s rakouským celkem.

Jihočeši vstoupí do druhé části sezony s minimálními změnami. Do týmu přišli pouze obránce Lovre Vulin z Liberce, Grigorij Čirkin z lotyšského Ventspilsu a Borislav Simič z Teleoptiku Bělehrad.

Přitom měl trenér Šilhavý v průběhu zimy na testech mnohem víc hráčů. "Na naše poměry jich bylo skutečně hodně. Především v úvodu přípravy jsme v zápasech hodně zkoušeli," uvedl. Ale kromě Čirkina, Vulina a Simiče jej nikdo další nezaujal.

Dynamo opustili Jaroslav Beláň s Dmitrijem Lencevičem, kteří na podzim v klubu hostovali. Oba se vrátili do třetiligových Bohemians Praha. Klub už také dále nepočítá s útočníky Janem Svátkem a Tomášem Sedláčkem, kteří si hledají nové angažmá.

Šilhavý připustil, že už má o sestavě pro nedělní zápas s Teplicemi celkem jasno. "Pouze některé hráče trápí drobné zdravotní problémy, ale doufám, že budou do úvodního utkání v pořádku," řekl.

Reklama

Související témata: