Hlavní obsah

Devět jarních bodů je pro klokany povinností, sen o "Ďolíček aréně" fikcí

PRAHA

Neudělat ve třinácti jarních zápasech devět bodů, byli by za největší mouly, kteří nemají v lize co dělat. Na tom se před startem fotbalového jara až dojemně shodli trenér pražských klokanů Pavel Hoftych s kapitánem vršovického mančaftu Radkem Sňozíkem. „To bych pak do Ďolíčku nepatřil ani já, ba ani hráči,“ doslova nazvedla podobná představa kouče Bohemians 1905, neboť by s největší pravděpodobností znamenala pád do druhé ligy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Devět jarních bodů by mělo vyvolat v řadách fotbalistů Bohemians 1905 podobnou radost.

Článek

Do ligového jara proto vstoupí klokani s tím, aby potřebných devět bodů uhráli co nejdříve. Začínají o víkendu na Slovácku, kde se jim nabízí první příležitost. „Jasně že se tam jedeme porvat o první body z devíti potřebných. Nebude to jednoduché, protože dobře známe způsob hry Slovácka, stejně jako chování jeho hráčů před šestnáctkou i v ní,“ pravil s významnou grimasou ve tváři trenér Hoftych, neboť dobře ví, jak náročná partie jeho svěřence hned na úvod čeká.

Mají jiné starosti než nákupy

„Příprava ale proběhla podle mých představ, zásahy do hráčského kádru nebyly zase natolik výrazné, aby nás oslabily, až na Trubilu zůstal mančaft pohromadě,“ liboval si, že se během dlouhé zimní přestávky v Ďolíčku žádné velké rošády nekonaly.

Samo sebou že Trubilu, jenž se vrátil z hostování zpátky do Slavie, by si uměl představit adekvátní náhradu. „Jenže Bohemka musela a musí řešit jiné problémy, než nakupovat posily. Proto jsem na klubové vedení nijak netlačil,“ přiznal kouč klokanů. „Jiné by to samozřejmě bylo, kdybychom byli po podzimu v bryndě a zůstali po podzimu někde na patnácti šestnácti bodech. Nám však závěr podzimu mimořádně vyšel, získali jsme devět bodů a z pásma ohrožení utekli.“

Návrat k Botiči se nekoná

I na jaře budou klokani pochopitelně hostovat v Edenu, o který se dělí se Slavií. Návrat do domácího Ďolíčku se nekoná a konat nebude, s čímž se pravověrní fanoušci moc těžce smiřují. „Já také, Eden se mým domovem nikdy nestane, i když už nevěřím, že si u Botiče ještě někdy zachytám,“ drží s příznivci zelenobílých barev basu pětatřicetiletý brankář Radek Sňozík. „Jistá jednání sice u starosty Prahy 10 proběhla, ale posun nenastal žádný,“ přiznal předseda představenstva Bohemians Dariusz Jakubowicz.

Fanoušci klokanů si na azyl v Edenu zvykají moc a moc těžce, ale cestu si tam postupně přece jen nachází. A možná že si jich tam na jaře najde cestu ještě víc, až se nad stadiónem rozsvítí nápis „Ďolíček aréna“ a část červených sedaček bude vyměněna za zelené. To je totiž představa části fandů, která by se mohla naplnit finanční sbírkou a po realizaci evokovat v Edenu vzpomínky na ztracený domov.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava